Трагедия за Гълъбин Боевски, в затвора му отнеха най – милото!

0

Вижте за какво мечтае шампионът зад решетките

Гълъбин Боевски„Аз съм затворник и не се различавам от останалите тук. Нямам права, трябва да спазвам установения ред и дисциплина. Тежко ми е, че не ми позволяват да тренирам, но такава е съдбата”

Това са думите на олимпийския шампион по вдигане на тежести Гълъбин Боевски, споделени пред журналистката Лариса Велозу от списание „2016”. Изданието е посветено на предстоящите след 3 години олимпийски игри в Рио де Жанейро.

Още в началото на интервюто става ясно, че като оставим настрани мъката по родина и семейство, Гълъбин има още една огромна болка. Липсва му спортът, липсва му залата и допира с тежестите. Въпреки това не се предава и тренира с пълни с вода шишета, привързани за дървени колове.

Шампионът се съгласява да даде интервюто за „2016” много трудно, категорично забранява да го снимат зад решетките. Още в началото на разговора предупреждава, че е склонен да говори единствено и само за спорт, отказва да коментира каквото и да било касаещо ареста и присъдата му. Мечтае да се завърне в България възможно „най – бързо”, но за съжаление това няма как да се случи. Лош късмет го изпраща при жестоката съдийка, която му лепва присъда с 4 години по – голяма от тези на останалите чужденци, задържани за наркотрафик в Бразилия.

Това потвърждава и адвокатът му Джаксън Нилу да Паула. Юристът е категоричен, че Боевски ще трябва да лежи до 2020 г., след като присъдата бе потвърдена и на втора инстанция. Остава още една малка надежда, че Върховният съд ще промени нещо, но датата за новото дело не е насрочена и не се знае кога въобще ще се случи това.

гълъбин боевски затвор
Затворът „Сержант Марселу Пирес да Силва“

Директорът на затвора Фернандо Ренесту разказва, че шампионът е кротък и избягва да участва в сбивания, внимателно следи да не нарушава дисциплината. Отношението към него е и като към другите затворници, единствената разлика е, че управата получава повече молби за интервюта от различни медии.

Семейството на Гълъбин Боевски търси начин да оцелее

След като става ясно, че за щангиста няма шанс, съпругата му Красимира се преселва в Сао Паулу с двете им по – малки деца. Признава пред журналистите в Бразилия, че е готова да последва мъжа си и на края на света, защото вярва, че е невинен.

http://www.youtube.com/watch?v=mlXctsO-o3A

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *