Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Трагедия! Стенли от „Тангра“ бил в лагер за бавно развиващи се деца!

СтенлиСтанислав Сланев – Стенли  си призна, че живял  в лагер за бавноразвиващи се деца. Още от детската градина, та чак до гимназията, той ходел на безплатен едномесечен лагер всяко лято. Там било пълно с деца с различни умствени и психологически проблеми и специално обучени учители ги учели да се социализират и да бъдат самостоятелни. Проблемът на Стенли бил, че не можел да говори. Всяка дума започвал с ъъъ и рядко можел да я завърши. Било истинско мъчение другите да го слушат.

Като малък певецът си говорел съвсем нормално, но веднъж докато играел вън се стреснал от преминаващ камион. След това децата започнали да го плашат, като виждали колко лесно се стряска. При един от тези случаи той внезапно изгубил говора си. Започвал с ъъъъъъъ и не можел да произнесе нито една дума. Истинско мъчение било като тръгнал на училище. Учителите виждали, че запомня всичко, но не можели да го накарат да чете гладко. Затова преминавал от клас в клас, но с ниски оценки и писмени изпити.Станли2

В лагера ни бяха сложили 30 заекващи в една група. Никой от нас не можеше да говори нормално и докато някой състави изречение минаваше време, затова винаги последни се озовавахме на заповедите на командирите или където и да било. Беше едновременно смешно и тъжно, твърди певецът. При него на свиждане пускали само майка му. Те си имали свой език и се разбирали. Посъветвана от лекари, жената контактувала с него като изпявала думите, а не като говори. Постепенно Стенли се отпуснал и започнал да произнася цели изречения, пеейки. Пред другите обаче не смеел и го мислели за бавно развиващ се.

Бавно и полека с помощта на лагерите и обучението в тах и на майка си, Стенли започнал да си връща говора. Но му останал навика да пее пред майка си, защото така по-лесно се изразявал. Точно затова кандидатствал и в Консерваторията, където веднага го приели, понеже имал интересен глас. А по-късно станал вокалист на „Тангра“  и бил на върха на славата си. Но „Тангра“ залязла задено със славата му. Едва сега Иван и Андрей го възкресиха в „Музикална акадечия“. Стенли обаче ги предупредил за заекването и обяснил, че сега заеква единствено, когато се ядоса и бърза да каже мисълта си.

ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Един коментар за Трагедия! Стенли от „Тангра“ бил в лагер за бавно развиващи се деца!

  1. Дани Отговор

    29.10.2013 в 9:54

    Горкият! Представям си какво детство е имал…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *