Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Тошо Тошев се продаде на медийния октопод Делян Пеевски – с видео

Тошо Тошев

Тошо Тошев

Тошо Тошев е аут от структурите на „Медийна група България” и вече не е вицепрезидент на издателския борд на „Труд” и „24 часа”. С дългодишната си служба Тошев се сбогувал в понеделник. Екс главния редактор е решил да се оттегли доброволно от поста си и тръпне в очакване оставката му да бъде приета от борда.

Недоброжелатели вече щастливо шушукат, че „разгеле се е усетил, че не си лежи на мястото и е крайно време да си тръгне сам“. Дъргогодишният главен редактор на вестник „Труд” от половин година вече не е такъв, а му е поверена длъжността вицепрезидент в сдружението, сам заради авторитетното му име. Едно име, но доста добре обезпечено на същата заплата с просторен кабинет, служебен и личен мерцедес. Въпреки облагите обаче Тошев не бил доволен и само интригантствал, като убеждавал бившите си подчинени, че без него „Труд” е загубена кауза. Експертите от своя страна констатират, че именно Тошев докара някога високотиражния и анторитетен вестнник „Труд” до плачевно състояние. Смешното и пароксалното тук е, че след като овърша и пррибра каквото докопа по пътя си, Тошо е преминал към медийния консорциум на депутата от ДПС Делян Пеевски, който буквално изкупи и овладя с държавни пари медиите в

Делян Пеевски

Делян Пеевски

България. Екс вицепрезидентът на издателския борд на „Труд” и „ 24 часа” вече дори си е осигурил ново място като главен редактор в новоизлюпена газета, която щяла да бъде финансирана от кръга фирми на Пеевски, Доган и Корпоративна банка. Що се отнася до личното становище на Тошо Тошев за новото му поприще, той отгаваря завоалирано. Може би зад уклончевия му отговор има логично обяснение, Все пак той продължава да е председател на съюза на издателите в България – орган,който открито плюе Пеевски и наложения от него монопол над вестникарските издания у нас. И като се има предвид, че зад Пеевски стои правителството и парите на държавата в лицето на Търговска и корпоративна банка, е ясно кой ще е крайният побетител в битката за овладяване на медийния пазар. Самият Тошев е доказал, че най-му е харно да върви с победителите. Което отговаря на въпроса защо Тошо бърза рационално да си върже гащите.

Виж Тошо Тошев в „Нека говорят“! ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *