Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Тошо Тошев откраднал името на новия си вестник „Преса“

Скандал около името на новия ежедневник „Преса” на Тошо Тошев разтресе вестникарските среди. Оказа се, че широко прокламираният „коректен вестник” всъщност е постъпил доста некоректно като е откраднал заглавието си от издание от началото на 90- те.

Собственик на оригиналния вестник „Преса”, с главен редактор Петко Бочаров, е Август Мичев. Наименованието на изданието било записано в несъществуващия вече Комитет по печата. Мичев останал потресен, когато разбрал, че медийният гуру Тошо Тошев най- нагло цапцаросал заглавието за новото си издание без изобщо да го уведоми.

Бившият главен редактор на „Труд” , известен и като агент Бор, освен заглавието на вестника, си присвоил и символиката му. При появата на първия брой на „Преса” през 1991 Август Мичев пояснява двоякото значение на думата: хем като

Тошев отпразнува на пищен коктейл новия си вестник

събирателно за видовете печатни издания, хем като машината, която ги произвежда. В типичен стил на ДС ченге, Тошев обясни, че второто значение идвало от средство за упражняване на натиск. Не бихме очаквали и друго.

Когато разбрал за присвояването на името на вестника му, Август Мичев се свързал със зам.-  главния редактор на Тошевото издание – Валерия Велева. Мадам В. обаче троснато му заявила, че не е регистрирал в патентното ведомство марката „Преса” , така че няма право на претенции. Е, все пак в началото на демокрацията то все още не съществуваше.

Август Мичев е категоричен, че никога не би дал позволението си на агент Бор да ползва името на изданието. Собственикът на оригиналното издание ще се опита да се бори за заглавието „Преса”, въпреки че Тошев вече го е регистрирал на свое име.

Тошо Тошев промотира „коректния“ си вестник. ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Един коментар за Тошо Тошев откраднал името на новия си вестник „Преса“

  1. Щом не е патентовано името, какъв е проблема?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *