Топим се с по 6 човека на час

0
Намаляваме с по 6 човека на час

Българите се топим буквално като пилци дали заради емиграцията, или високия процент на смъртност у нас, но намаляваме с по  70 – 80 хиляди годишно или с по шест човека на час според официалните данни от  Центъра за демографска политика. За сравнение миналата година  населението на България е било 7 364 570, а тази година през май месец е било едва 7 037 935 души.

Населението на България застарява

Най – тревожен обаче е факта, че докато ние се топим,  броят на населението на останалите държави на Балканския полуостров нараства главоломно.  Населението на съседна Гърция на пример  от 19 век насам е нараснало с около 6 млн. души и от 5 милиона към момента те днес  са над 10 млн.  Същата тенденция е валидна и за  Румъния, Албания, Турция и Сърбия.

Експертите са категорични, че липсата на прираст в страната ни, съвсем естествено се отразява пагубно върху работната сила. България в демографско отношение на практика цикли на едно място, тъй като младите ни и квалифицирани кадри  заминават да се трудят в чужбина, аргументират се специалистите.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *