Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Топ – сервитьорът Христо Маринов: Бившия мъж на Стефка Костадинова, Николай плати 10 хил. лв. за една счупена чаша ! – част – 3

Христо Маринов е сред най-опитните сервитьори в града на тепетата. 20 години е разнасял таблите в култови пловдивски заведения като „Тракийски стан“ и „Тримонциум“. Свидетел е на стотици скандални случки с известни личности. Само пред skandalno.net той склони да се изповяда:

georgi_parcalev

Георги Парцалев

Сред най-редовните посетители в ресторанта беше Катя Паскалева. Често идваше сама. От сутринта засядаше на някоя отдалечена маса и си поркаше кротко. По обед се появяваше с авери-художници и бившия й съпруг Георги Божилов – Слона. Двамата изпиваха с обяда по една бутилка от марковото вино „Евксиноград“ и той се връщаше в ателието си. Катя беше знаменит пияч. Жулеше водките до падане под масата. Заради нея веднъж викахме линейка. Беше изпаднала в алкохолен делириум.
Парцалев също съм го обслужвал. Той имаше един любовник, филибелийче, младо момче. Голяма тръпка му беше. Заради него големия комик тичаше до тепетата с повод и без повод. Двамата често избираха маса на верандата на ресторанта. Там в усамотение си гукаха с часове. Персоналът katia_paskalevaуважаваше Парцала, защото бакшишите му бяха по-големи от сметките. Идвал е и с големи компании и винаги е поемал целия масраф. Беше духовно извисен човек и не цепеше стотинката на две, като някои негови колеги. Жив пример за стипца е колежката му Стоянка Мутафова. Нея съм я обслужвал в „Тримонциум„. Сяда в луксозния ресторант и нагъва някакъв миризлив сандвич, който си донесла от дома. Питам я дали ще желае нещо за пиене, а тя ме кара да й донеса „чаша чушмяна вода“. Онемях! Чувал съм, че в пестеливостта си и Калоянчев не падал по-долу от нея. Зная, че на един гастрол в Съюза двамата си купили хладилни чанти. Сетне се надъхвали един друг как като тръгнат по участия из страната, ще ги пълнят с манджи, да не правели hristo_kidikovизлишни харчове по ресторантите.
От певците най-топло приет в тримона беше Христо Кидиков, понеже си е наше момче- майничка. Освен това Кидика беше табиетлия. Тачеше тънките мезета и марковите питиета. Държеше да са в изобилие на масата му. В добрите си години оставяше по 200 лева на вечер. Но не беше голям пияч. Наблягаше на хапването и приятните разговори.
В „Тримонциум“ станах свидетел и на най-грандиозната почерпка в ресторантьорската история на страната. Една вечер бившият съпруг на Стефка Костадинова покри сметката на цялото заведение. Хвърли 10 бона само за да покаже на сервитьорите, че има пари. Всичко започна от една счупена stefka_kostadinovaчаша, която Николай отказа да плати. Беше на пет водки и се заинати. Не само това ами и вдигна скандал. Довтаса управителя и стана мазало. Накрая, за да покаже, че не е дребнав Ники бръкна в малкото си джобче и измъкна астрономическата сума. Тия пари бяха нищо в сравнение с кинтите, които всяка нощ губеше на рулетка.
Безспорно най-големите веселяци сред посетителите на „Тракийски стан“ бяха актьорите от НЛО. Припечелваха, като правеха разни халтурки в програмата на ресторанта. След всяко участие тримата се оттегляха на предвидената за тях маса. Веднъж обаче се оказа, че местата са кът и няма къде да georgi_mamalev123седнат. Тогава Жорката Мамалев, в знак на протест, грабна една служебна маса и я тропоса баш в центъра на дансинга. После донесохме столове и те се настаниха там. Управителя не им каза копче, въпреки че в продължение на час никой не посмя да танцува. После хората се окупитиха и в един момент актьорите се озоваха сред тълпа танцуващи. Това обаче ни най-малко не ги притесни и те продължиха да си поркат невъзмутимо. Още тогава си личеше, че Мамалев и Павката Поппандов се недолюбват. Веднъж двамата заформиха скандал по цигански. Скараха се за хонорара. Павката държеше да получи по-голяма част от парите, понеже дошли до Пловдив с неговата кола и бензин. Жоро пък контрираше, че той е звездата в триото и програмата им се крепи на него. Накрая уж се разбраха, но таената ненавист
помежду им излезе наяве, когато през 98-ма Павката напусна НЛО. skandalno.net

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *