Топ квартал с мол никне до ИКЕА

1

Гърци ще строят цял нов град до магазина на ИКЕА. Проектът, който се финансира от гръцките мегакомпании „Данаос“ и „Фурлис“, ще включва нов дизайнерски мол, жилищна зона, бизнес сгради и парк на площ от над 400 декара. Засега името на новия квартал е „София Ринг Дивелъпмнънт“, а цената му ще бъде над 300 милиона евро.

Така ще изглежда новият супер мол, който ще отвори врати през април в София
Така ще изглежда новият супер мол, който ще отвори врати през април в София

Молът, който се очаква да отвори врати през април догодина, ще е най-големият в България и цели да отвее останалите конкуренти с модерната си визия и дизайн. Името, което гръцките инвеститори са избрали, е „София Ринг Мол“. Според мениджърите му той щял да залага на отворени пространства, огромни тераси с изглед към Витоша и над 200 магазина пълни с марки, които влизат в България за пръв път.

От компанията строител не пожелаха да споменат конкретни имена на марки, но според източници някои от по-известните нови фешън брандове, които ще влязат у нас, ще са имена като Hermes, Lancaster и Henry Cottons.

„София Ринг Мол“ ще бъде търговски център от ново поколение. В него ще присъстват 75 нови за България модни марки, а също и първият универсален магазин от веригата NOTOS GALLERIES. „София Ринг Мол“ ще бъде изцяло иновативен по отношение на отдиха и развлеченията, за които са предвидени цели 10 000 кв. м в шопинг центъра. Зелената площ извън него пък ще заема 28 000 кв. м.

След откриването на мола собствениците ще продължат да развиват и останалата част от района, която обхваща 200 000 кв. м. Предвижда се да бъде построен луксозен жилищен комплекс и бизнес парк.

„София Ринг Мол“ ще бъде най-големият търговски инвестиционен проект в България. Той вече получи признание, след като бе награден за най-добър архитектурен проект в своята категория при връчването на престижните награди „European Property Awards 2013″.

Идеята на инвеститорите е да привлекат хора не само от столицата, но от цялата страна. Според Сотирис Янакудакис, търговски и лизинг директор на проекта, целта е да представи нови архитектурни и търговски концепции, които не съществуват в момента в града. Освен това молът ще се стреми да се превърне и във важна дестинация не само за София, но и за всички близки градове в България.

Близо две трети от площта на проекта вече са запълнени от наематели, което според него е сигурен знак за успех на проекта. Ключови наематели, подписали договори с мола, засега са „Мосю Бриколаж“, „Пикадили“, мебели „Явор“, „Технополис“, Intersport, ИКЕА и др.

Очаква се догодина до мола да бъде изградена и спирка на метрото, както и да бъде построена станция за лифта до Витоша, което да позволи на скиорите да си*почиват в мола, докато чакат да се качат в планината.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

1 коментар

  1. Такъв грандиозен строеж може да ръководи само Росен Плевнелиев.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *