Тонове вкиснали войнишки консерви заляха пазара- с видео

0

konserviАрмията се опитва да пробута на пазара  развалени консерви, залежали от годините, когато военната служба беше задължителна. Запасите са купени след като се разбра, че  казармата ще отпада и освен тях, сделката също намирисва.

Армията винаги е купувала огромни количества брашно, буркани с гювечета и домати, за да има какво да ядат новобранците. Месеци преди официалното закриване на военната служба обаче са накупени хранителни armiqпродукти за още много години напред. От министерството издават, че поръчката за запасите била поверена на няколко фирми, свързани с правителството.

От 2008 насам войнишките провизии периодично се пускат на борсата и се продават доста евтино. В края на 2009 обаче бурканите с манджа започнали да се вкисват. Сега вече не стават и за фураж. Въпреки това е назначено изследване, което да установи дали може да се удължи срокът на годност.

Министерство на отбраната е до момента с най-много извадени на показ далавери, както и първото ведомство, чийто екс-началник е в затвора. След демократичните промени, българската армия бе подложена на безпрецедентно разграбване. Боеприпаси, техника, имоти, дори и каските бяха разпродавани за жълти стотинки. Отделно се сключиха толкова много сделки за закупуване на ненужен инвентар- обикновено пълни боклуци, които допълнително ощетиха армията. След като не остана с какво да се търгува, дойде и реда на консервите. skandalno.net

Преди две години взривения склад за боеприпаси в Челопечене, извади наяве друга скандална схема за грабеж. ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *