Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Тончо Токмакчиев се мазни на Рашидов да яхне Сатирата

Актьорът Тончо Токмакчиев тия дни редовно се навъртал пред кабинета на министър Вежди Рашидов. Той ту бил приеман, ту чакал аудиенция на шестия етаж в Културното министерство. Веднага плъзнаха слухове, че Тончо се цели в директорското място на Сатиричния театър, което ще бъде напуснато от Иван Попйорданов.

 В предизвестието на Попйорданов пише „лични причини“, но най-вероятно става дума за алкохолизма на сина му Чочо, който го направи за резил. А може да има и натиск отгоре. За мястото би трябвало да се обяви конкурс, но тези подробности напоследък се избягват. Артистите от Сатиричния театър се сериозно притеснени, че Токмакчиев ще им резне ролите и ще ги даде на хората си от „Шоуто на Канала“, а щатните в сатирата ще останат без хляб. Те се питат дали ще законно актьорът да съвместява три длъжности – продуцентска, шеф на фирмата си „Рекламна мрежа 5“ и директор на театър

. Не е тайна, че „Рекламна мрежа 5“ бе наета за баснословна сума от ГЕРБ за кампанията на Росен Плевнелиев. Плевнелиев стана президент и сега ГЕРБ трябва да се отблагодари по някакъв начин на пиарите си. Ако Тончо се метне на кормилото на Сатирата, през него ще минават много пари, тъй като на театралните директори е дадено право да решават сами как да изразходват делегираните бюджети. Съвсем ясно е, че рекламата на постановките ще минава през фирмата му, а артистите ще зависят от неговата милост. Токмакчиев вече се изживявал като директор, казаха хора от обкръженето му и правел списъци кого ще остави и кого ще назначи. Актьорите пък ходили да молят на колене Попйорданов да остане, за да не им се наложи да ходят в Бюрото по труда. А и защото му вярват и го обичат.

ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *