Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Тончо Русев композира от болницата

Доайенът на българската шлагерна песен Тончо Русев вече за втори път в рамките на един месец е пациент на Военна болница. Той твърди, че с него не се случва нищо сериозно. Кръвното му налягане се разиграло, стари болежки са се обадили и сега го лекуват от големите последствия на малките неща от живота, с които ежедневно се сблъскваме, много се палим, вместо да не им обръщаме внимание и резултатът е разклатено здраве.

 Близки разхождали композитора в двора на болницата с инвалидна количка, но самият той не се предавал, а се усмихвал на всички, които познавал. Русев видимо е състарен и засега се бори с болестите, но и годините не са му малко. Без него нямаше да има нито Лили Иванова, нито най-ярките ни естрадни звезди.

Изключителната лиричност и мелодичност на песните му направиха българската музика известна в цял свят. Преди 20 години почти нямаше хит, на който той да не е авторът. Много се преуморявах, работех все на бързи обороти и сега това си казва думата и се отразява на здравето му. На него все още не му се говори за бързите поръчки, които трябвало да покорят сцената, за денонощната работа, за боричканията на певиците да се доберат до него, за свръхнапрежението, под което е живял с години. Но приемал наградите на певците като свои лични и болеел за българската музика. Която сега се превърнала в нещо ужасно, та често не смеел да си включи радиото. Макар че без радио не можел Сега старата пушка на българската естрада ще бъде отново смазана и ще бъдат проверени чарковете й. Лекарите препоръчват спокоен живот, избягване на стрес и вълнения и му обещават спокойна старост. Зависи от това дали ще бъде послушен. Засега той се кани да слуша поне до края на септември в болницата. Но на ум композира нова песен.

ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *