Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Токът нагоре с нови 20 %

Токът поскъпва с още 20 %

Поредното увеличение в цената на електричеството ще се стовари върху крехките финанси на българските граждани. От 1 юли догодина, токът ще поскъпне с нови двадесет процента, а „добрата” новина беше поднесена от Велизар Киряков, началник на Асоциацията на производителите на еко енергия.

Токът поскъпва с още 20 %

Този път извинението на машината за дране на кожи си намира извинение с поскъпването на квотите за зловредни газове, което ще задължи ТЕЦ – овете да плащат по – високи ставки от началото на 2013 г. Към момента, топлоцентралите се бъркат с по седем евро за един тон отделен въглероден диоксид, но до края на годината тази цена щяла да стане двадесет и четири евро. Та това поскъпване щяло да вкара ТЕЦ – овете в огромен преразход, за който естествено ще плаща българинът.

Според Киряков, за тазгодишното поскъпване на тока със средна ставка от десет процента, вина имали най – вече някои от топлофикациите, които произвеждали много скъп ток. Той допълни, че ДЕКВР прикрива пари в полза на ТЕЦ-овете, които идвали от увеличаването на добавката за екоенергия.

Протест срещу високите цени на тока:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

2 кометара за Токът нагоре с нови 20 %

  1. Зомбичко Отговор

    12.06.2012 в 7:42

    И тия шушумиги се мъчат да се фалират .Причината не са никакви ставки ,а Кунева ,която затвори Козлодуй и циганите които не плащат и крадат ток.Не правете народа на толкова задръстен.Дайте никой да не плаща ток ,да изключат цяла България и да фалират.

  2. Гошо Отговор

    12.06.2012 в 10:01

    Още ли сте против АЕЦ Белене? Атомната енергетика е в списъка на зелените, но лобито но Иван Костов за ТЕЦ Марица откъдето получава редовно субсидии пречи на всезнаещите да виждат по-далеч от носа си. Да живее Ив. Костов, ТЕЦовете, ветрогенераторите и фотоволтиците. Предлагам преждевременно да се затворят и 5и6 блок на Козлодуй, да се пресушат реките на които има ВЕЦ. Предлагам всеки трети българин да произвежда свещи, ел. уреди на свещи и твърдо гориво, и да прави проучване за добив на кюмюр. Предлагам да се започне отглеждането на волове за нуждите на селското ни стопанство. Е ако не сте доволни от толкова предложения измислете си нещо друго за бизнес.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *