Тийнейджърките вече са по-агресивни от момчетата

0

дете4Последни изследвания на детски психолози сочат, че напоследък тийнейджърките са станали по-агресивни и от момчетата. В училищата се сформирали женски банди, които даже се биели помежду си. Обикновенно „бойните отряди” се образували по интереси: любима музика, стил на обличане.

Тийнейджърите предпочитат да са част от такава група, защото се идентифицират с нея и се чувстват защитени. От друга страна, ако си аутсайдер, най-лесно ставаш жертва : тормоза варира от постоянни подигравки и обиди, до физически.

Най- често войните между бандите са за момчета, заради клюки. Facebook, Skype и всякакви общи канали за комуникация между ученичките, са местата , където се зараждат интригите и плъзват слуховете.

Има един особен тип банда- „кифличките”- която обединява момичета, които се гримират силно, носят провокативно облекло, ходят по дискотеки и барове, за да си търсят заможни мъже, които да им дават пари за дрешки, обувки, фризьори.

Най- опасно е, ако детето ви е „емо” или „ готик”. Не заради музиката, а ако следва философията на тези движения, тъй като тя е изключително депресивна и приема самоубийството като начин да се справиш с проблемите си.


ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *