Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

The National: ВЪЛНА ОТ РУСОФИЛИЯ ЗАЛИВА СВЕТА! Неолибералите в САЩ и Англия си скубят косите! Ето какви са причините! Виж Тук:

Английското изключително авторитетно политико-икономическо списание „The National“ с горчива ирония „прогнозира“, че в скоро време Европа и САЩ ще се управляват от „поклонници на Путин“. Нещо повече: С нотка на страх и ужас в анализите на медията се промъква и твърдението, че май е съвсем близо денят, в който на Запад и в Русия ще бъде построен „комунизма“.

Английските журналисти са направили списък на страните, които първи ще сключат военно-икономически съюз с Русия. Това, според тях, са България, Молдова, Унгария, Чехия и Словакия. Не след дълго ще ги последват и  „крепостите на либерализма“ като Германия, Италия и Холандия, където опозицията е най-яростна и иска незабавна отмяна на антируските санкции, както и пълно нормализиране на политическите и икономически отношения със Северния Колос. А накрая на тази опашка чакат и такива бастиони на неолибералната политика и „защитници“ на „свободния свят“ като Съединените щати и Франция.

Изводът, според авторите, е ясен: Огромна вълна от русофилия е заляла целия свят.

Какви са причините за това „чудо на чудесата“, възникнало само четвърт век след като страните от Източна Европа уж отхвърлиха съветското „иго“?

Журналистите откриват три основни причини, които превръщат Русия в Световно явление:

На първо място това е огромното и все по-нарастващо недоверие към неолибералните елити на САЩ и ЕС.

На второ място е влиянието на Интернет?!

И на трето място е нарастващото разочарование от политиката на демократите и усещането за неефективност и несправедливост на тази политика.

Лошото е, че журналистите на списанието посочват някои причини за избухването на мирните народни „революции“ в Европа и САЩ, но изобщо не задълбават във факторите, които ги предизвикват. Направо.Те пропускат да отбележат, че така наречените „радикални икономически реформи“ и „шокови терапии“ на западния неолиберализъм имаха една единствена цел: Не да оздравят обществата и икономиките на държавите в Европа, а да ги разпокъсат, да ги превърнат в отделни феодални владения на различни олигарси… И в крайна сметка да направят националните държави някакви колониални формирования, управлявани лесно и дистанционно от САЩ и ЕС.

Така първоначалното желание на хората в Европа и САЩ да живеят в демократични общества се превърна в омраза и люта ненавист към неолибералните Западни елити, които започнаха нагло  да изсмукват човешките и природни  ресурси на държавите им, а тях и децата им до девето коляно, се опитваха безочливо да превърнат в роби, без никакво бъдеще и хоризонт за развитие.

Резултатите от тези „реформи“ в Източна Европа, познати в България под името „Планът Ран – Ът“, ужасиха дори анализаторите от Европейската банка за реконструкция и развитие: Огромен демографски срив, разграбване на всички заводи и други държавни активи от неколцина олигарси, ужасяваща безработица, появата на огромен брой скитници-клошари, които нямат храна и покрив над главата си. Маргинализация и страшна деградация на големи части от населението. И в изброения апокалипсис циганският проблем е като че ли най-малък. Деградираха младите хора, останали без работа и без каквато и да е перспектива за бъдещето. Процъфтяха  наркоманиите, бандитизма, хазарта, проституцията, педерастиите. Напълно бе разрушено традиционното семейство като основа на стабилно и проспериращо общество. Децата, които се родиха през 90-те години на прехода, бяха с един-два сантиметра по-ниски от предходните поколения.

Резултатите от тези „риформи“ не са сравними дори със случващото се по време на война. Те се оказаха много по-страшни и от военното време. А по своята разрушителна сила нямат аналог в световната история, дори когато са вилнели смъртоносните болести  чума и проказа.

Държавите и обществата в Източна Европа се превърнаха в пустини, населени предимно от пустиняци. А точно в това време, неолибералните колониални местни „елити“, назначени отвън да управляват опустяващите територии, се къпеха в мед и масло. Най-нагло се возеха в огромни джипове и лимузини, живееха в огромни палати и царски имения, и демонстрираха такъв лукс, на какъвто не са се радвали и патрициите от Римската империя.

Този взрив на социално неравенство както в Източна, така и в Западна Европа, предизвика огромния народен гняв, който помете местните „чорбаджии“ и започна да заплашва и самите устои на неолибералната капиталистическа „система“ и новия световен глобалистичен ред.

Заплашваше я още една беда: Бедата, че хората загубиха смисъла на живота. Защото новата неолиберална система изключваше наличието на средна класа. Идеята й бе 1 % свръхбогати да контролират 99 % бедняци. Както през феодализма- богатият се ражда и умира богат, а беднякът се ражда и умира беден. И хората както на запад, така и на изтокне можеха да си отговорят на въпроса какъв е смисълът да живееш, след като ще си останеш роб цял живот. Това усещане за загуба на смисъла породи и огромната лавина от самоубийства, предизвикани от кошмарната мизерия на тялото и духа.

И в един момент, буквално за един миг неолиберализмът се срути с гръм: Само за няколко месеца Обама, Меркел и Оланд бяха детронирани от пиедестала си на стожери и ментори на света и бяха заклеймени като крадливи пудели на световната олигархия, които унищожават своите народи.

Истината е, че появата на Путин бе предизвикана не от Русия, или от прословутото КГБ,  или Държавна сигурност, Сигуранцата или други подобни организации.

Появата на Путин и завръщането на Русия на световната сцена бяха предизвикани от ОГРОМНАТА АЛЧНОСТ на няколкото стотин финансови семейства в САЩ и Западна Европа, които поискаха да глътнат целия свят.

Оказа се, че СВЕТЪТ не може така лесно да бъде изяден и държавите не могат да бъдат толкова лесно разрушени. А хората не могат да бъдат заставени да бъдат роби.

Ето така знаме на борбата против новия западен феодализъм и неолибералното робство, стана великия човеколюбец и антиглобалист Владимир Путин. Skandalno.net

Автор: Иво Македонски, Skandalno.net

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

7 кометара за The National: ВЪЛНА ОТ РУСОФИЛИЯ ЗАЛИВА СВЕТА! Неолибералите в САЩ и Англия си скубят косите! Ето какви са причините! Виж Тук:

 1. Гошо Отговор

  29.12.2016 в 10:23

  Не правете сравнение между СССР и Русия. Нищо общо. Разпада на СССР бе като допинг за Русия и като че ли някой я ритна и тя набра космическа скорост. Сега е в орбита и то много високо недостижима. Трудно е да си представи човек възхода без да е бил там. България е над всичко но ако се наложи да отида някъде другаде то това е Русия. Жалко за плюенето по Русия, пазете си ги за други.

  • galina genova Отговор

   15.01.2017 в 15:50

   Те затова Щатите и Запада се чудят какви още санкции да сътворят и кого още да настроят срещу Русия,за да я отслабят колкото могат,но си нямат представа колко умен и далновиден лидер има Русия в момента,нито пък могат да се преборят с несломимия руския дух,с руския народ,който е винаги готов да защити Родината си.И не само вие и аз искаме да живеем в Русия/и аз си обичам България/,но и много хора по света-обикновени и известни личност също.

 2. Анонимен 1 Отговор

  15.01.2017 в 8:15

  Колкото и да напредват Русия и Китай, връщането на комунизма от само себе си е невъзможно. Ако Третата Световна Война не се превърне в атомна, то Русия и Китай ще удължат живота на капитализма. Това ще стане при положение, че западните милиардери се обединят с руските и китайските, при което ще настъпи вечният мир и робство. Много по-малък е шансът Третата Световна Война да прерасне в революция и да се установи комунизмът в целия свят.

 3. Людмил Отговор

  15.01.2017 в 19:43

  Анонимен 1, сътворил си само глупости! Първо, комунизъм не е имало никога и никъде, а всичко останало е абсолютна простотия и невежество! Такива като теб е по-добре да четат, вместо да пишат! Да, ама „чукча писател, не читател“…

 4. Анонимен 1 Отговор

  15.01.2017 в 21:25

  Людмил, прав си. Комунизмът не можа да бъде изграден, точно поради това, че всичко останало е абсолютна простотия и невежество. Хората не го заслужават и той
  изчезна преждевременно. Алчността у хората е качество което унищожи комунизма още в самото му зараждане. Алчността не само унищожи комунизма, но ако комунизма не се възроди и изкорени тази алчност от човека, то тя ще унищожи и човечеството.

 5. Анонимен Отговор

  17.08.2019 в 23:27

  ВЕЛИК СИ ИВО В ИСТИНАТА ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД БЛАГОДАРИМ НА ГОСПОД ЧЕ ТЕ ИМА

 6. Prandi Prandev Отговор

  22.06.2022 в 11:06

  Поздрави на Вова!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *