The Independent: Въпреки Западната Помощ Русия превъзхожда десетки пъти Украйна откъм оръжия и боеприпаси! + СВОДКА ОТ ФРОНТА на 10 юни (С ВИДЕО)

5

На територията на Украйна руските войски превъзхождат украинската армия по запаси в боеприпаси 40 пъти, а като артилерийска огнева мощ – 20 пъти. Това сочат данни на западното разузнаване, съобщи The Independent.

По данни на разузнаването, украинските войски търпят значителни загуби, тъй като руснаците ги превъзхождат в съотношение 20:1 – в артилерията и 40:1 с боеприпасите. Новите данни рисуват мрачна картина на конфликта и вещаят мрачно бъдеще за украинската армия. Отбелязва се, че не е възможно Киев да спечели тази война при положение, че разполага с десетки пъти по-малко боеприпаси.

В разузнавателния отчет, с който The Independent разполага, за първи път се изказва безпокойство по повод масово дезертьорство на украински войници от фронта, което било „с мащаба на епидемия“. Посоча се и, че украинската артилерия разполага с оръжия, които са ограничени в радиуса си на действие – 15,5 мили, докато врагът разполага със системи, които могат да нанасят удари на 12 пъти по-голямо разстояние.

Боевете в източната част на Украйна (в Донбас) имат „сериозно деморализиращо влияние на украинските сили, а нанасят и напълно реални материални щети. Доставяното от НАТО оръжие е в сравнително големи количества. Проблемът е в това, че в по-голямата си част то не достига до фронта, защото врагът го унищожава по пътя с високоточни оръжейни системи. Броят на дезертиралите войници нараства прогресивно с всяка седмица“, пише в документа. В същото време позицията на Киев отслабва заради растящото неравенство в броя пленници.

В отчета на разузнаването се казва: „руснаците настояват за размяна на пленници един срещу един. Това означава, че 10 500 пленени украински войници ще останат в руските затвори докато не бъде сключено мирно споразумение. (Пояснение – в отчета не се казва с точност колко са на брой украинските и колко руските военнопленници, но става ясно, че украинските са с 10 500 повече от руските- б.р.)

Москва вероятно използва по-големия брой пленници като инструмент за вътрешна дестабилизация на Украйна, като деморализира близките им чрез техни заснети видеообръщения. Затова е необходимо Киев да поеме социалната защита на семействата на пленените свои войници и да поддържа с тях интензивна комуникация.“

Отчетът потвърждава и чувствителен ръст в загубите на украинците заради променената руска офанзивна тактика и много по-ефективна огнева мощ.

Тактическата ситуация на Източния фронт е следната – украинската страна почти изцяло е изчерпала запасите си от ракети тип „Смерч“ и „Ураган“, които ефективно сдържаха настъплението на руските войски в първите месеци на войната, като поддържаха огнева мощ на разстояния от 37 до 50 мили.

В момента максималният обсег на огъня на въоръжените сили на Украйна е 15,5 мили.

В същото време Русия нанася удари на разстояние от 186 мили с тактически балистични ракети „Искандер“ (43-50 мили) и използва „Смерч“ от (25 до 37 мили), както и „Ураган“.

Това създава ситуация на абсолютно неравенство на бойното поле без да се отчита пълнaта доминaция на руската авиация, която само от време на време е поразявана от украинците с ракети „Стингър“ (американска портативна /но не само/ ракетна система за изстрелване на ракети „земя-въздух“) или от грешки на самите руски пилоти.

От разузнаването предупреждават още, че руснаците осъзнават, че е било изпратено малко количество западно оръжие, а доставката му на бойните позиции става трудно.

„Руснаците оползотворят преимуществото си, използвайки артилерията, за да напредват и разпробиват украинската отбрана в Донбас“, пише в отчета.

Отбелязва се, че противотанковите системи Javelin и NLAW, доставени от САЩ и Великобритания са били ефективни в сраженията около Киев и Харков, но заради дистанцията, която сега руснаците поддържат с артилерията си, не са особено ефективни в Донбас.

Ударните дронове Switchblade също са нанесли значителни щети на руснаците. На този фон, в Twitter вече има язвителни коментари към германския канцлер Олаф Шолц заради обещаните от него за Украйна 4 Mars II ракетни системи за залпов огън.

След обещанието, според украинския информационен канал „Трруха“ германците уточнили, че може да минат няколко месеца (до зимата), докато ги доставят, защото трябвало да препрограмират софтуера им, за да могат да стрелят с американски и британски боеприпаси.

Съответно, в Twitter се появиха снимки как всъщност тази система и без пренастройка на софтуера може да стреля със съответните боеприпаси. А обещаните 12 ПВО системи IRIS-T също няма да дойдат в Украйна месеци наред, защото това е доставка, предназначена за Египет и платена от тях т.е. Кайро трябва да се съгласи тези установки да отидат за Украйна, а те самите да изчака производството на други.

Най-вероятната причина германците да протакат доставката на свое оръжие в Украйна е, че са наясно, че то ще бъде унищожено от руските високоточни оръжия още в момента, в който премине полско-украинската граница.

СВОДКА ОТ ФРОНТА НА 10 ЮНИ: УКРАИНСКАТА АРМИЯ ПРОДЪЛЖАВА ДА ГУБИ ТЕРИТОРИИ В ДОНБАС! ДВА НОВИ ЧУВАЛА!

ВИЖ ВИДЕОТО:

https://youtu.be/JmfBmNaO3n0

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

5 КОМЕНТАРИ

 1. ПОБЕДА НА БРАТСКА РУСИЯ СКОРО ГОРДЕЕМ СЕ С ВАС ВЕЛИКИ РУСКИ БРАТЯ ОБИЧАМЕ ВИ МЕЧТАЕМ СКОРО ДА ВИ ПОСРЕЩНЕМ В БЪЛГАРИЯ НАТО ЕС САЩ И СОРОС УНИЩОЖИХА РОДИНАТА НИ СПАСЕТЕ НИ БРАТУШКИ

 2. …а много повече Украйна превъзхождаше Русия относно стандарта на живот и затова злобното човече Путин беснееше от завист…

 3. ДНЕС 12 ЮНИ 2022 г. ЧЕСТИТ ПРАЗНИК ВЕЛИКИ И СВЯТИ РУСКИ БРАТЯ ОСВОБОДИТЕЛИ СВЕТОВНИ МИРОТВОРЦИ ГОРДЕЕМ СЕ С ВАС НАШИ ИСТИНСКИ РОДНИ БРАТЯ ПО КРЪВ ВЯРА И ДУХ ОБИЧАМЕ ВИ И НИКОГА СЪС НИКОГО НЯМА ДА ВИ ЗАМЕНИМ МЕЧТАЕМ СКОРО ДА ВИ ПОСРЕЩНЕМ В БЪЛГАРИЯ ПОБЕДА ЗА БРАТСКА РУСИЯ ВИНАГИ И НАВСЯКЪДЕ

 4. Кой избива мирните жители на Донецк
  Качур Роман Владимирович, родом от Сума, полковник, командир на 55-та отделна артилерийска бригада на ВСУ. От 2014 до 2018 г.командва артилерията на 81-ва одшбр, която действа в донецкото направление и също обстрелва Донецк (Петровски и Киевски райони).
  На въоръжение в бригадата има чуждестранна военна техника, в това число 155-мм самоходни френски оръдия „Цезар“ и буксируеми гаубици-777, които се използват за обстрела на Донецк през последните седмици. През последните дни Качур използва и боеприпаси с дистанционен взривател по жилищни квартали.
  Така че това е един от лидерите, който пряко изпълнява престъпни заповеди, свързани с терористичните обстрели на Донецк.
  https://ic.pics.livejournal.com/colonelcassad/19281164/3218355/3218355_900.jpg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *