The Hill: Решил ли е Западът да се помири с Русия

0

Западните страни, осъзнавайки, че санкциите и изолирането на Русия нямат желания ефект, се борят да намерят приемлив компромис, пише Уилям Малоуни в статия за “Хил”.

„Ограничителните мерки ощетяват западната икономика. Рублата достигна двугодишен връх през май, а руският износ на енергия и селскостопански продукти носи рекордни приходи на Москва“, пише изданието.

Според автора Вашингтон не е успял да обедини целия свят срещу Москва. Така от 195 държави само 65 се съгласиха да се присъединят към режима на санкциите на САЩ. Междувременно гиганти като Китай, Индия, Бразилия, Мексико и Индонезия отказаха да участват в тази икономическа война.

„Всичко това предполага, че не Русия е изолираната от света суперсила, а самите Съединени щати, които колкото повече губят силата си – толкова по-малко „съюзници“ ще намират“, заключава наблюдателят.

След началото на руската военна специална операция за демилитаризация и денацификация на Украйна, Западът засили санкционния натиск върху Москва. Рестриктивните му мерки са насочени предимно срещу банковия сектор и предлагането на високотехнологични продукти на Русия. В Европа стават все по-силни и абсурдни призивите за намаляване на зависимостта от руските енергийни ресурси. Но всичко това доведе до много сериозни икономически проблеми както САЩ, така и техните европейски съюзници. Санкциите на Запада доведоха до допълнително покачване на цените на горивата и нефто-продуктите, както и на хранителните стоки.

Както твърди Владимир Путин, политиката на ограничаване и отслабване на Русия е дългосрочна стратегия за Запада, но санкциите им нанесоха толкова сериозен удар върху самите тях, че едва ли ще издържат още дълго. Като страничен ефект те засегнаха цялата световна икономика и в крайна сметка ще влошат живота на милиони хора по света. Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *