The Guardian: Западните Санкции Превърнаха Русия в Мощна Държава

4

Безпрецедентния санкционен натиск, с който солидарният Запад удари Русия и се надяваше да я унищожи икономически, всъщност предизвика обратен ефект, за изненада на западните елити: Москва успя светкавично да реорганизира своята икономика и да я насочи към богатите азиатски пазари.

По време на безпрецедентен икономически натиск от страна на Запада Русия бележи рекорден излишък, пише колумнистът на The Guardian Саймън Дженкинс.

От януари 2022 г. рублата е една от най-силните валути в света: през последните 6 месеца тя поскъпна с феноменалните 50 процента. Подобно развитие на събитията изглежда още по-невероятно на фона на замразяваните от западни банки чуждестранни активи на Руската федерация на стойност милиарди долари.

„Няма нито един признак, по който да отсъдим, че Путин е притеснен за бъдещето. „Смазването“ на руската икономика и „връщането й в каменната ера“ не се случи. Американският план определено не проработи. А междувременно Западът продължава да потъва във все по-задълбочаваща се рецесия – Европа започва да изпитва „газов глад“. От Брюксел до Вашингтон – в цялото западно икономическо пространство животът става все по-скъп. И въпреки това никой не смее да постави под въпрос санкционните действия“, се казва в статията.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

4 КОМЕНТАРИ

  1. Нищо чудно, с тези санкции Западът, в това число и кученцето на каишка – си вкараха автогол. Европа я чака тежка зима, по-лоша от Виденовата.

  2. СЛАВА ВЕЛИКА ГОРДА СВЯТА ПРАВОСЛАВНА НЕПОБЕДИМА БРАТСКА ВОВЕКИ РУСИЯ ГОРДЕЕМ СЕ С ВАС РУСКИ БРАТЯ СВЕТОВНИ МИРОТВОРЦИ МЕЧТАЕМ СКОРО ДА ВИ ПОСРЕЩНЕМ ИМАТЕ НАРОДНАТА ОБИЧ ДОВЕРИЕ И НАДЕЖДА НА 95% ОТ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД

  3. Европа и ние,точно това заслужаваме!Тъпи управници,прости хора,това е равносметката.Важното е,да приветстваме азовците,айде наесен и зимата да дойде Урсула да храни и топли простия български народ! СЛАВА РОССИИ!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *