Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Тежка прокоба за Ива Екимова

Семейна прокоба тегне над жените в рода на Ива Екимова. Почти всички дами във фамилията са преживявали страдания, а с най-много мъка са се сблъсквали водещата и майка й. Родител ката на Ива също е губила съпруг без време.

Ива Екимова

Ива Екимова

Голямата трагедия на тв звездата я сполетя през 2008 година. Тогава мъжът й – Дими от група „Сленг“, загина в катастрофа с мотор. 32-годишната Екимова трябваше бързо да се съвземе, за да поеме грижите за дъщеря си Дара.

Откакто съпругът й е мъртъв, водещата на „Жените говорят“ си има едно наум, че е възможно родът й да е обременен с тежка карма. Та нали също толкова нерадостна е била и съдбата на нейната родителка.

Ива Екимова (втората отляво надясно) на погребението на мъжа си Дими

Ива Екимова (втората отляво надясно) на погребението на мъжа си Дими

Когато Ива била ученичка, баща й починал внезапно. Майка й изведнъж останала вдовица с деца, които трябвало да отгледа сама. Екимова и до днес помни този труден период, както и деня, в който са погребали татко й.

„Имали сме с баща ми хиляди преживявания, но и до ден-днешен, като си затворя очите, го виждам в ковчег – сиво-черен, с жълти петна и покрит с карамфили. Не исках такъв спомен и за мъжа ми, затова го изпратих в затворен ковчег“, сподели преди време младата дама. И допълни, че единствената жена, която видяла тленните останки на Дими, е майка му.

За Ива музикантът е втори съпруг. Първият й мъж – Румен бил данъчен служител. С него красавицата се разделила, малко след като се запознала с певеца от „Сленг“ в студиото на телевизия „ММ“.

След като си харесал Ива, Дими започнал да я кани редовно по участията си в клубове. Така двамата се виждали няколко месеца.

Ива и Дими

Ива и Дими

Тогавашният съпруг на Екимова разбрал за забежката по надпис, оставен от музиканта върху предното стъкло на семейната им кола. Два дни по-късно хубавицата напуснала бирника. Дими лично дошъл да я вземе от Румен с автомобила си и я закарал с все багажа й в жилището на родителите си. Екимова никога не е крила, че новата й свекърва я приела с резерви, защото знаела, че е омъжена за друг. С времето обаче отношенията им се оправили. Скоро след като водещата напуснала съпруг №1, с Дими тръгнали да си търсят апартамент. Нанесли се в скромно жилище, като тогава Ива закупила посуда от кварталното магазинче „За един лев“.

Брак сключили през 2002 година. По това време телевизионерката вече била бременна в третия месец. Екимова признава, че с Дими често са имали сцени на ревност и скандали. Тя трябвало да търпи всичките му обожателки, които развявали бельото си пред очите му по негови участия. Трябвало да търпи и властната му натура.

„Намираше например неизчистени места вкъщи, за които никога нямаше да се сетя. Или, не дай си боже, някоя от ризите му да се е опряла в нещо и да е останало петънце. Работех от 9,00 до 18,00 ч., после ходех 1 час на фитнес в дните, в които той играеше тенис, и се прибирах преди него, за да сготвя“, разказва за съвместния си живот с музиканта хубавицата.

С приятеля си Петрозар

С приятеля си Петрозар

Тя никога не е мислила за развод. Напротив – след смъртта на Дими дори съжалявала за безсмислените им кавги и първосигналните реакции. Когато съпругът й катастрофира с мотора и умира, тя няма сили да прочете прокурорското заключение за инцидента. „Защото имаше снимки. Исках да го помня, както излезе сутринта – усмихнат. Прегърнахме се, казахме си, че се обичаме. Предишната вечер беше вълшебна и романтична“, споделя Екимова.

Днес тя често се замисля страданията, които са сполетявали жените в рода й. Чуди се защо и тя, и майка й са останали млади вдовици. „Някъде назад в рода ни нещо се е объркало. Някъде някой не си е дал сметка за последствията от делата си. Аз спазвам правилата на вселената да не лъжа, да не нагрубявам, да не крада, да не причинявам болка и ако имам възможност, помагам на човек, който страда. Защото добрите дела лекуват лошите вибрации“, разсъждава Ива.

По темата за кармата тя е изчела много специализирана литература. Никога обаче не е търсила окултисти, които да прекъснат проклятието в рода й.

„Единственото, на което бих се подложила, е семейна терапия, наречена констелация. Тя помага да разбереш как са навързани връзките между теб и хората от семейството ти, какво означават и как влияят в сегашния ти живот“, откровеничи водещата на „Жените говорят“.

Екимова е вярваща и в най-трудните си моменти се уповава на Бог. Често ходи на църква и се моли. Повтаря си, че Всевишният е този, който ръководи и спасява хората.

Когато греши, Ива винаги търси прошка и изкупление. Така постъпва и в редките случаи, в които се кара с приятеля си Петрозар. Мъжът, който е до нея днес, е бил един от близките приятели на Дими. Прехраната си той изкарва като строителен предприемач.

„Не знам по какъв друг начин бих могла да противодействам на семейната карма, освен да бъда добър човек и да изчистя негативните неща от живота си“, откровеничи Екимова.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *