Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Терор над свидетелите по делото срещу Братя Галеви

Дни след осъдителните присъди на Братя Галеви, започнал адът за свидетелите срещу дупнишките феодали. Всички, посмели да застанат срещу гангстерите, живеят в постоянен страх за живота си. Телефонни заплахи, загуба на работата и приятелите, са малка част от нещастията, които сполетяват свидетелите срещу Братя Галеви.

Преди година дупнишките мафиоти получиха най – после осъдителни присъди, макар и скромни: Пламен Галев – 7 г., Ангел Христов – 5 г. Срещу гангстерите застанаха над 150 свидетелите, от които петима бяха основните. Сред ключовите лица, които се изправиха срещу Братя Галеви, е таксиметровият шофьор Антонио Якимов.

Животът му е напълно разбит. Антонио Якимов се е принудил да напусне Дупница, за да се спаси от терора. Дни след осъдителните присъди срещу Галеви, Якимов е изгонен от работа без обяснение. Приятелите му започват да странят от него, защото се страхуват да не пострадат покрай него. Съпругата му го напуска, защото след побой, нанесен му през 2005 г. от главорезите на Братя Галеви, не може да има поколение.

Когато през 1999 г. завършва университета, се връща в родната Дупница. Решава да започне работа като таксиметров шофьор. Оказва

Дупница живее в страх от Братя Галеви

се обаче, че не може да се добере до място на пиаците, ако не потърси закрила. Обръща се към Пламен Галев, тъй като били съученици. Дупнишкият бос го посъветвал да се обърне към Тоци. Скоро Якимов научава, че въпросният Тоци е охрана на Галев.

Срещу 50 лева месечен наем за кола, мъжът получава своя пиаца. Събира още десет души, които да работят с него. През 2005 г. Антонио Якимов решава да си търси късмета в Испания. Междувременно, негов колега заминава за Италия без да си плати 50 – те лева. Дългът му остава за Антонио.

По това време Якимов се разболява от бронхопневмония и влиза в болница. Внезапно баща му умира. Якимов търси пари от приятели за погребението, тъй като дълго време не е излизал да работи. Тоци обаче настоява да си получи 100 лева. Обажда се на Якимов и настоява да се срещнат и да се разберат. Вика го в 22, 30 през нощта. Якимов отива на срещата със свито сърце, защото няма парите. Когато стига до уговореното място, се оказва заобиколен от десетки мутри. Тоци не приема забавянето на месечния наем и кара няколко души от охраната си да пребият Антонио Якимов.

Мъжът идва в съзнание в Александровска болница. Осем от зъбите му са избити, има множество наранявания по цялото тяло. След побоя Якимов и жена му заминават за Испания. Климатът обаче се оказва неподходящ за бившия таксиметров шофьор . Връща се в България да се лекува, но не смее да се върне в Дупница.

Когато започва процесът срещу Братя Галеви, Якимов решава да свидетелства. По време на процеса става ясно, че в следствие на побоя човекът няма да може да има деца. Съпругата му се вбесява и го напуска. Няколко месеца след процеса, Якимов е уволнен от работа.

Освен Антонио, още два от свидетелите срещу Галеви са се изселили от Дупница заради терора на дупнишките феодали. Журналистката Лидия Павлова, която първа посмя да се опълчи срещу гангстерските босове, вече не желае да говори по темата.

Никой в Дупница не вярва, че Братя Галеви ще влязът в затвора, въпреки огромния интерес към делото от Европейския съюз. Държават пък е оставила на произвола съдбата на свидетелите, които посмяха да проговорят срещу мафиотите и да рискуват живота си.
Свидетелите започнаха да се отказват от показанията си срещу Братя Галеви. ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *