Телефонните измами пак са на мода

0
Телефонен разговор
Измамите по телефона продължават

Позабравените в последно време телефонни измами пак изплуваха наяве. Този път жертвите са малко момче и пенсионерка от Габрово. Потърпевшите са измамени долу-горе по едно и също време.

На преди два дена мошениците са се обадили на 10- годишно момче. Казали  му, че баща му е пострадал при катастрофа. Уплашеното детенце е събрало, каквото имало в апартамента и го е предало на безкрупулните тарикати. По данни на МВР, сумата е около 400 лв. и няколко златни монети. Момченцето им ги е предало лично, без да потърси помощ от никого. Другата жертва на телефонните обирджии е 75-годишна  жена. Уж се обадила дъщеря й, като казала на бабето, че е направила катастрофа и е пострадало малко дете. Не след дълго се обажда мъж, представящ се за полицай. Той поискал от пенсионерката 4000 лв, за да прикрие инцидента. Наивната старица нямала избор и в паниката събрала 2000 лв, които предала на измамника.

Габровци са известни като скръндзи, но когато става дума за близки хора, всички правят каквото могат. Все още има наивни хора и това помага на изобретателните крадци да печелят бързи пари. По двата случая от Габрово е образувано досъдебно производство.

Полицията не може да овладее телефонните измами няколко години вече. ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *