Телефонна разпечатка уличава Чеци в убийството на Яна

0
Чеци

Нови доказателства излязоха на светло по време на заседанието на Апелативния съд в София, докато се гледаше решението на мярката за неотклонение на убиеца Чеци. Според обвинителите, телефонна разпечатка от мобилния апарат на Русинов доказва, че той е бил около Борисовата градина, когато Яна е брутално удушена.

Поредното сведение бе изкоментирано от апелативните магистрати, които в крайна сметка решиха да оставят Николай в пандиза, въпреки че преди седмица съдия Мариян Марков взе скандалното решение да го пусне на свобода. По негово мнение, Чеци нямал никакъв мотив да убива Кръстева, а нямало и достатъчно улики срещу него.

Чеци

Според Апелативния съд обаче, събраните до момента сведения по никакъв начин не могат да разколебаят предположението, че именно обвиняемият е автор на ужасяващото престъпление. Те дори допълвали направената в Австрия ДНК експертиза която доказа, че по тялото на Яна Кръстева има пет негови косъма.

По данните от телефонната разпечатка, Чеци е приказвал по мобилния си точно в 2 часа и 2 минути на 9 юли, а след три часа на два пъти е влизал и в интернет от телефона си. Клетката на оператора показва, че тогава той е бил именно в района на Борисовата градина.

Защитникът на садиста пък заяви, че Русинов въобще нямал интернет на телефона. Напъните му бяха оборени от колежка на убиеца, която смело заяви пред магистратите, че служебният му телефонен апарат е имал интернет.

На мястото на престъплението е открит и много биологичен материал от Чеци, припомниха съдиите. Върху салфетка е намерена негова сперма, отпечатък от ръката му върху опаковка от презерватив и върху шише. Единствената слаба страна на обвинението е пълната липса на очевидци, твърдят магистратите.

Според съдия Алексей Трифонов, след ареста на Николай Русинов са намерени и събрани още много нови доказателства за вината му. Той беше убеден в изказването си и напълно обори тезата на добродушния си колега Мариян Марков, който пусна Чеци от ареста и заяви пред медиите, че през последните месеци никой не е свършил нищо ново по делото.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *