Теди Кацарова: Не, не искам да съм като мама!

0

Тежки тревоги и съмнения са налегнали Теди Кацарова. Младата певица, която отскоро води рубрика в предаването на Би Ти Ви „Преди обед“, все по-често се замисля за брак и семейство, а това съвсем, естествено я води до притеснението дали ще се справи с ролята на майка.

Теди вече се чувства уверена да бъде родител
Теди вече се чувства уверена да бъде родител

Дъщерята на Силвия и Милчо Кацарови отдавна се измъчва от страх, че няма да бъде добър родител. Той я завладял напълно по време на краткия й брак с финландеца Макс, с когото се раздели драматично преди време. Откакто срещнала обаче новата си любов – гърка Димитрис, Теди започнала битка с опасенията си и към днешна дата е далеч по-позитивна. Младата Кацарова се убеждава, че няма от какво да се плаши и че да бъде майка, е едно от най-хубавите неща, които могат да се случат на една жена.

Майка и дъщеря са дует и на сцената, и в живота
Майка и дъщеря са дует и на сцената, и в живота

Теди е сигурна, че не иска да бъде като майка си Силвия. Изпълнителката на „Големият кораб“ и „Пожелай ми любов“ и до днес изпитва вина че навремето е пропуснала важни моменти от детството на дъщеря си заради безкрайните си музикални ангажименти с баща й Милчо. Когато е обикаляли по участия, малката Теди била поверявана на баба си и дядо си – родителите на татко й.

„Те много ме обичаха, но родителите няма как да бъдат заменени от никого за едно малко дете. Сега с мама и татко гледаме да наваксваме, много сме близки като приятели, много ме подкрепят, но детството няма как да се върне. Детската психика е като пластилин. Аз не искам да давам детето си на някого да го гледа, защото ми излизат някакви ангажименти, и така да му докарам в зрели години страхове и комплекси“, обясни наскоро Теди.

От дистанцията на времето дъщерята на Кацарови изтъква и едно предимство на израстването без непрекъснатото присъствие на родителите си. Тя няма проблема на много свои връстници, които не могат да намерят общ език с майките и бащите си, защото имали закостеняло мислене. За разлика от тях нейните винаги са били заобиколени от млади хора, продължават да живеят в крак с времето и затова днес са й не само родители, но и най-близки и доверени приятели. И все пак, както казва Теди, детството не може да се върне, което продължава да измъчва майка й Силвия. „Имах щастливо детство, непрекъснато бях навън с приятели. Стремежът ни в училище беше кой ще има повече шестици. Даже си имахме песен на класа“, казвала е Теди.

Кацарова се радва на бушменче по време на престоя си в Африка
Кацарова се радва на бушменче по време на престоя си в Африка

Когато била все още бебе, бъдещата певица често била взимана от родителите си в музикалното им студио. Докато тя спяла в количката си, майка й и баща й записвали нови хитове. В невръстна детска възраст пътувала с тях и до различни градове заради участията им. „Свирехме в Слънчев бряг в казиното като група „Ел Зет“. Било е около 78 г, а Теди беше на 4-5 месеца. Приспивах я и отивах да пея. Преди това обаче я бях нахранила. Били сме млади и не сме разбирали. А е било страшно опасно и наистина Господ я е пазил защото бебето, като се нахрани и ако не се оригне, може да се задави в съня си. Неуки сме били“, разказвала е Силвия Кацарова.

След като поотраснала, Теди често била поверявана на баба си и дядо си, а родителите й обикаляли страната и чужбина. От този период на дълги семейни раздели младата Кацарова има една забавна случка, която още разказва с усмивка.

„Бях на 3 години, когато с баба и дядо отидохме в Хелзинки, за да видим мама и татко. Като видях татко, облечен с чарлстон, с дълга коса и с брада, се изплаших.Той се опитва да ме прегърне, а аз плача. Не го познах, помислих, че е непознат“, споделя Теди.

Като дете тя била палава, но и доста талантлива. Често се изявявала у дома с микрофон в ръка, а понякога записвала и изпълненията си. Веднъж по невнимание взела чисто новата касета на „Юритмикс“, която родителите й си купили при едно от пътуванията си, сложила я в касетофона и
записала всички песни, които знаела

„С баща й тръгваме на турне и взимаме касетата, за да слушаме музика в колата. Пускаме я и до половината „Юритмикс“, а нататък — „Мама, ми купи днес“, смее се Силвия Кацарова.

Освен певица като малка Теди е мечтаела да стане и художник, и балерина. За да развива заложбите си, я записали в подходящо училище, в което се обръщало повече внимание на изобразителното изкуство. Теди ходела и на уроци по балет. Тъй като обаче била по-пълничка, все й давали да. играе в представленията несъществени роли. И до днес ролята си на костенурка в една пиеса. А се закръглила заради старанието на баба й да се храни обилно, за да е здрава. С времето и яденето Теди развила апетит и си похапвала често и по много. Не се отказала обаче от мечтата си да бъде балерина и затова при едно от завръщанията си родителите й донесли розово трико, което така я описвало, че приличала на топка.

След време Теди се отказала от мечтата си да покори балетната сцена, но продължила да пее и да рисува. Любопитна подробност е, че изявявала предпочитание в картините си към чернокожите. „Сигурно съм била негърче в минал живот.

Нали казват, че до 5 години детето изживява емоции от предишен живот“, споделя младата изпълнителка.

Случайно или не, при участието си в „Звездите сигурно са полудели“ в Африка Теди се сближи именно с едно малко бушменче. „Беше нонстоп при мен. Без да си говорим, усетих някаква изключителна връзка с него. Докато бях в Африка, имах много интересни преживявания – все едно, че се върнах в предишен живот. И си мислех, че с това момченце сигурно съм била някога. Даже взех да разсъждавам дали не може да го осиновим, но то си имаше майка и баща, не бе изоставено“, казва Теди.

Покрай прекараното време с малкото бушменче тя успяла да пребори страховете си, които я разкъсват всеки път, щом се замисли дали ще бъде добра майка. За първи път не се страхувала да държи в ръце дете. Нещо повече – у нея се засилило желанието съвсем скоро да създаде семейство и да бъде родител. Към това решение я подтиквал и приятелят й Димитрис, с когото са заедно от 2 години.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

http://youtu.be/7hjtod_1Cjw

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *