Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Татковците са по – щастливите родители

Татковците са по – щастливите родители

Младите татковци са в пъти по – щастливи от майките непосредствено след раждането на бебето, показва последното изследване на психолози по този въпрос.

Учените си обясняват тази поведенческа реакция с факта, че мъжете все пак са по – малко ангажирани със самата бременност, а и с последващите грижи за невръстното отроче. Сравнено със съпругите си, направо можело да се каже, че животът им остава непроменен.

Майките искат все повече свобода

Жените, участнички в изследването пък признали, че се чувстват най – щастливи, когато се върнат на работа след тежкото и изнурително майчинство. На работното си място те чувствали, че един вид бягат от семейните окови и отново се чувстват млади и свободни.

От проведеното проучване става ясно още, че в последните години се усилва тенденцията бащите да гледат малчуганите у дома. Въпреки че все още на много хора им изглежда странно татковците да гледат бебета, а майките да се развяват по улиците, все повече мъже напускат работа или започват да работят на половин надница, за да помагат при отглеждането на потомството.

Друг интересен факт е, че по – голямата част от мъжете участвали в анкетата заявяват, че се чувстват в пъти по – щастливи и уверени след появата на наследника, отколкото преди това.

Искам да легнеш при мен:

http://www.youtube.com/watch?v=MLErNXIYjMg

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *