Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Търговията с яйцеклетки гони по печалби наркотрафика – с видео

in vitro1Търговията с яйцеклетки се е превърнала в стабилна престъпна дейност, чиито печалби могат да се конкурират с парите, спечелени от наркотици. Според антимафиотите, от една женска полова клетка трафикантите получават по 25 000 евро. В пъти по- малко е заплащането на донорката, а опасността на която се излага е огромна.

Гърция е основната дестинация за трафикантите на яйцеклетки. Както за родните власти, така и за съседите, това изобщо не е новина. Този вид престъпна дейност се практикува от 8-9 години, но набра сила през последните 2-3. Стотици жени, сред които и ученички, от района на Югозападна България, редовно пълнят по няколко автобуса към южната ни съседка, където продават яйцеклетките си. Манипулацията като цяло не е

До 2000 евро стига цената за 10 яйцеклетки

До 2000 евро стига цената за 10 яйцеклетки

опасна за здравето на жената, стига да се извършва от специалисти и в стерилна среда. Но когато донорката се продаде на трафиканти, тези условия остават само на хартия.

Обикновено търговците на яйцеклетки изобщо не изследват дарителките за болести. Има много случаи, при които донорката има здравословни проблеми и въпреки тях, отново взимат клетките й. Така жената, която ще бъде оплодена ин витро, не може да е сигурна в качеството на биологичния материал. Друг проблем при незаконното донорство е липсата на елементарна хигиена при взимането на яйцеклетките. Здравето и живота на

Гръцки клиники купуват яйцеклетките от трафикантите

Гръцки клиники купуват яйцеклетките от трафикантите

дарителката се излагат на опасност. Не винаги човекът, който извършва процедурата, е лекар.

Заплащането за дарителката на яйцеклетки варира между 400 и 2000 евро. Ако се появят усложнения и инфекции, в следствие на процедурата, жената трябва да се оправя сама. В най- голяма опасност са млади момичета, които все още не са раждали.

Някои ин витро клиники също са се превърнали в търговци. Наскоро фондът за изкуствено оплождане съобщи, че парите им вече са свършили. Истината е, че няма контрол върху отпусканите суми. Фондът спонсорира три опита на стойност 5000 лева. Много често обаче се харчат по- малко, а остатъка остава в клиниката.

Донорството на яйцеклетки срещу заплащане е забранено. ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *