Таксиджия рекордьор дължи 100 бона за глоби

0
Кирил Здравков
Таксиджията дължи 100 бона, но продължава да вози туристи

Кирил Здравков е таксиджия, който дължи над 100 000 лв. глоби, но въпреки многобройните си нарушения, продължава да превозва пътници. Кирил извършва превози от Сапарева баня до 7-те Рилски езера, като тарифата му е 15 лв.

Превозвачът има съставени 53 наказателни протокола, които са издадени от Национален парк Рила. Въпросното лице извършва превози, без да има лиценз за това, а и отказва да плати глобите. Кирил признава за нарушенията си, но продължава да вози туристи под предлог, че няма  друг избор в тази криза, освен да изкарва пари дори с цената на нарушение. Пред камерите на БиТиВи, директорът на НП Рила – Красимир Андонов, обяснява че нарушителят е спиран многократно, правят му се протоколи, но той отказва да ги подпише и така все още няма наказание, което да е влязло в сила. Кирил Здравков има 46 издадени акта, 53 броя констативни протоколи на негово име плюс 22 на името на Екатерина Здравкова. Последните глоби са в максимален размер по 5000 лв, но таксиджията няма нищо на негово име и така е недосегаем на НАП. За БиТиВи, шофьорът признава, че ще продължи да превозва туристи, като освен таксито той има и малка сергия, от която изкарва допълнителни доходи.

Освен Кирил Здравков, на паркинга в Сапарева баня има още десетки нарушители. Всеки турист има свой избор, как да стигне до 7-те Рилски езера – пеша, с лифт или с някой от паркираните джипове, предлагащи услугата. Интересното е, че нито един от превозвачите няма лиценз за подобна работа, но въпреки това мераклии не липсват.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *