Таки вече е издирван и от Интерпол

3

Наркобосът Христофорос Аманатидис – Таки беше пуснат за издирване в бюлетина на Интерпол. Гангстерът ще бъде арестуван във всяка точка на света, ако бъде открит.

Таки се укрива от 2008 г. , когато трябваше да бъде задържан за наркоразпространение. Наследникът на Георги Илиев във ВИС – 2 обаче успя да се изплъзне заедно с най – доверените си хора – Христо Вартенян – Ицо Исуса и Красимир Каменов – Къро. Като най – вероятно място, където се подвизава наркобосът, се спряга ЮАР, тъй като нямаме договор за екстрадиране на престъпници със страната.

За ареста на Христофорос Аманатидис беше издадена първоначално европейска заповед. Бандитът обаче така и не беше открит. А и никога не е имало данни, че се

Това беше единствената снимка на Таки от 10 г. насам

укрива на Стария континент, въпреки че се прокрадваха слухове, че тайно е идвал в България.

Снимката в бюлетина на Интерпол всъщност е първата официална на Аманатидис. Досега имаше само няколко, но те бяха прекалено стари – отпреди десет години.

Въпреки че от четири години се укрива в чужбина, Таки продължава да е сред основните фигури в родния ъндърграунд чрез свои верни хора. Част от най – ниските звена на групата му беше задържана и в момента са подсъдими. Но основните наместници на Таки у нас остават в сянка.

Христофорос Аманатидис държи най – голямата част от бизнеса на империята ВИС – 2. Печалбите си от престъпна дейност пък ловко препира през хотели и заведения в Слънчев бряг.

Въпреки че е в изгнание, Таки е задочно подсъдим у нас по две дела – за фалшива валута и ръководене на престъпна група. Странното е, че гръцкия гангстер не е подведен под отговорност за наркоразпространие, макар да е известно от години, че е сред основните играчи на пазара на дрога у нас.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *