Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Таки ръководел най- мощната наркогрупа

Ицо Ширев – Боксьора тартор на организинара престъпна група за наркотрафик

Таки беше един от най- силните лидери на пазара през последните десет години.

Неговата бригада се оптличаваше с определена йерархия и контрол. Имаше хора, които отговаряха за проучването на пазара, такива, които разпространяваха дрогата, и такива, които наказваха, дилърите, които продаваха чужда дрога. таки имаше най- мощната наказателн а структура. Тогава бяха случаите на залети с киселина хора, отрязани уши и счупени ръце. Бригадата му ползваше полицейски прийоми по време на силовите акции. Тогава нямаше как всеки да излезе и да продава дрога, без да получи разрешение от покровителите си, това заяви в сряда началникът на сектор „Наркотици“ към СДВР Христо Разсолков.

С Таки е работено по линия на наркотиците от службите в България още когато е бил един от основните играчи на пазара на дрогата. Едно от имената, което медиите замесиха с наказателната бригада на Таки, е това на Любо Чука, който в момента се изявява като участник в турнири по свободни боеве.

„Наркогрупите вече не действат силово, а гледат да пускат интриги по между си и да дават сведения един за друг в полицията и прокуратурата. Добрата работа между службите дават резултат и белжим спад в продажбите на хероин„, разказва още началникът на отдел „Наркотици“.

Разсолков подчерта, че наркотоците вече не са печеливш бизнес, защото всеки, който има стока, може да продава, стига да има сърце.

Любо Чукаима сърце. Силовоте методи също останали на заден план. сега наркобовосете се насочили към ДДС измами, фалшифициране на дебитни и кредитни карти и контрабанда на цигари. Трите престъпни дейности били много по- печеливши от търговията с дрога и криели по- малко рискове за извършителите.

Според Разсолков след ударите, които нанесе столичната полиция срещу търговците на дрога, сега са останали само дребни пласьори.“ Сега е времето на шанаджиите( дилърите, които продават чужда дрога- бел.авт.). Нашата цел е да ги разпръснем“, категоричен е Разсолков.

„Интересен случай са братята Габриел Боцев- Джуката и Виктор Боцев- жабата. При тях винаги единият е в ареста, другият навън. Те например се нагаждат според пазара и продават това, което се купува, обясни шефът на отдел „Наркотици“.

Друг обвинен за тартор на организираната престъпна група за наркотрафик е Ицо Ширев-Боксьора.

По този случай са събрани множетсво доказателства. Очакваме приключването на делото срещу Ширев и групата му. Надяваме се те да получат големи присъди подчерта началникът на СДВР.

Разсолков допуска, че част от изгорените коли по време на масовите палежи се дължат на разчистване на сметки между дилъри на дрога.

ВИЖ ВИДЕО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *