Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Тайният живот на бистришките тигри

По време на управленето на ГЕРБ службите, които бяха напълно подчинени на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов, са работили изцяло за близкия около експремиера бизнес и приятелски кръг, показва разследване. Журналистическата проверка ще осветли членовете му за първи път. Главни действащи лица в него са Сергей Ташков – Бейката, Доктора, Николай Вучев – Вучката, Гатузо, Братовчеда Ради, „Котараците“, както и „Зайците“ – това са хората, които гравитират около т.нар. Бистришки тигри – футболистите, в чийто тим експремиерът участва и досега, а преди време бяха превозени за мач с правителствения самолет.

Бойко Борисов сред Бистришките тигри

Бойко Борисов сред Бистришките тигри

Журналистическо разследване доказа, че въпреки многобройните и притеснителни информации за участието на споменатите лица в притискане на кметове от ГЕРБ за обществени поръчки и получаване на комисиони за уреждането им ГДБОП и ДАНС не са ги разработвали тъкмо заради близостта им с тогавашния премиер Борисов. Такъв показателен случай е последният дар на „бистришки тигър“, спечелил процедура за водния цикъл в Сопот на внушителната стойност от 35 милиона лева, за което алармираха в пресата преди месеци.

Николай Вучев - Вучката

Николай Вучев – Вучката

Обединението „Сопот Конструкшън Груп“ прибира поръчката след натиск от бившия министър-председател. В консорциума, спечелил процедурата, най-голям дял има фирмата „Интерпром“, в която е небезизвестният играещ президент на „Витоша“ (Бистрица) Сергей Ташков – Бейката.

Прелюбопитна е историята на успеха на консорциума на Вейката. Според нашите източници Бойко Борисов се е обадил и заповядал на бившия заместник-министър на екологията Ивелина Василева „да направи нещо там в Сопот за Бейката“.

Василева свършва работа и е „възнаградена“ да оглави листата на ГЕРБ за Бургас.

Интересен е фактът, че проектът е скоростно утвърден с осигурено финансиране от МОСВ, за разлика от много други проекти, „чакащи“ обаждане от „началника“.

Въпреки факта, че проектът е стартиран по бързата процедура след обаждане от горе, много граждани на Сопот свидетелстват за многократните оплаквания на кмета на града – Веселин Лечев, че изпълнителят му е наложен. Доказателство за далаверата е, че дейностите по изпълнението са превъзложени на местните фирми. По подобен начин е дадена светлина на множество обществени поръчки, като основното условие е изпълнителите да са се договорили с Бейката. След договорката с него се получава обаждането от Борисов, което дава старта на процедурите. В повечето случаи схемата е свързана със сключването на договор за консорциум с фирма „Интерпром“, играеща роля на посредник и комисионер.

Интересно би било да се провери дали същата фирма е спонсор на отбора на Борисов – Бистришките тигри, и дали от нея са извършвани ремонти на стадиона и купуване на екипи, питат чрез пресата ощетени фирми. По информация от медиите Сергей Ташков – Бейката ще замени Румен Николов – Пашата в схемите на експремиера. Той е толкова близък до Борисов, че последният му подарява за рождения ден скъп часовник на стойност 25 000 лв., независимо че бившият премиер не е декларирал сериозни източници на доходи.

Любопитното е, че хората от близкия кръг на Бойко Борисов разполагат със завидно състояние – скъпи коли, луксозни имоти, демонстрират охолен начин на живот, лъскави и маркови телефони, часовници и дрехи, което е в разрез с възможностите им предвид обявените от тях доходи. Чувствителното разминаване между реалните приходи на приятелите на експремиера и стандарта им на живот е достатъчно основание за извършването на обстойни проверки за установяване на действителното състояние на тези лица, както и произхода на средствата им. По наша информация вече има сигнал до прокуратурата по случая, изпратен от движението на Николай Бареков „България без цензура“.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *