Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Тайния проект : Държавата готви масова национализация на жилищата ни

imotiСкандален закон, предвиждащ отнемане на имущество на стойност над 60 хил.лева в полза на държавата , се готви за внасяне в парламента. Проектът разчита на съседски доноси , а разследваното лице трябва само да събере доказателствата за произхода на парите си и да ги представи на комисията „Кушлев”. Имуществото ще се отнема и разпродава преди решението на съда. Този нов закон ще доведе до масова национализация на частни домове, категорични са икономическите консултанти на skandalno.net. И яко замирисва на партизанщина и комунизъм, добавяме ние!

Правомощията на комисията „Кушлев” до момента позволяватха отнемането на имоти в полза на държавата, които са придобити посредством престъпна дейност. А по време на процеса срещу прегрешилия, имуществото му се намираше под запор. Разпродаването му можеше да

Комисията "Кушлев" може да се превърне в репресивен орган

Комисията "Кушлев" може да се превърне в репресивен орган

започне едва  след осъдителна присъда. Доказването на престъпния произход на нечие богаство също беше задача на комисията.

Нововъведенията, които се предвиждат, са доста противоречиви. На практика, всеки може да натопи всеки, защото комисията задейства процедурата и по сигнали на panelkaграждани. Разследване се предприема при събирането на достатъчно информация. Колко „достатъчна” е информацията, не се обяснява. Промените предвиждат имуществото на обвиненото лице да започне да се разпродава още преди издаването на

Държавата разпродава имотите преди съдебното решение

Държавата разпродава имотите преди съдебното решение

присъда. Ако, в крайна сметка съдът го обяви за невинен, държавата ще трябва да му върне парите от продажбата. В какъв срок, никъде не е упоменато.

За разлика от настоящия вариант на закона, новият предвижда обвиненото лице само да събира доказателствата за произхода на парите си в последните 20 години. Само че документите за доходи и платени данъци се съхраняват от държавните институции само 5 години. Това неимоверно много ще затрудни разследвания субект.

Проектът се подготвя тайно от екип на правосъдното министерство. Очаква се да бъде внесен в парламента от депутати, а не от кабинета. Правителството смята да се отърве от отговорност и се надява проектозаконът да бъде приет „между другото” от парламента.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *