Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

„Таймс“: В България няма елитни университети!

Софийски университет

Крайно време е управляващите да се замислят, защо България вече е тотално изхвърлена от почти всички елитни класации по света и то почти по всяка една тема. Поредният здрав шамар към правителството бе нанесен от британският вестник „Таймс”, който позорно изключи СУ „Свети Климент Охридски” от своята ежегодна класация ТОП 400 университета по света.

Паметливи преподаватели припомнят, че това е прецедент в дългогодишната история на най – класното висше учебно заведение у нас. В предишните времена не е имало случай СУ да не присъства в класацията на „Таймс”, дори и на по – задни места.

бг студенти

Преподавателите са категорични, че вина за лошия ни имидж пред света имат, меко казано, неуравновесените промени в образователната ни система, незаинтересоваността на голяма част от учителите да преподават действителни знания и не на последно място – огромната корупция, с която се прославихме във всяка една точка на планетата.

В тазгодишната класация челното място бе определено за Калифорнийския технологичен институт, на второ е британският Оксфорд, а на трето американският Станфорд. Неприятна изненада получиха и Харвард, които бяха поставени на неудачната за тях четвърта позиция. Единственият представител на Балканския полуостров в класацията на „Таймс” е Турция, която пласира цели три вуза в ТОП 225 и още два по – назад.

Местата в класирането се определят въз основа на тринадесет ключови фактора, а в анкетата са участвали 17 000 учени, експерти и анализатори от целия свят. За времето на изследването са проучили повече от 6 000 000 научни статии от различните университети.

Виж видео:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *