Таен агент на Франция застрелял Муамар Кадафи (18+)

0
Муамар Кадафи

Италианската преса оповести бомбастичната новина, че за смъртта на последния либийски диктатор Муамар Кадафи, е пряко отговорен таен агент на Франция. До този момент всички смятаха, че той е убит от либийските революционери на 20 октомври 2011 година, докато опитвал да избяга от едно от тайните си убежища. Към момента, тази версия е сериозно опровергана от два нсезависими източника от Либия, на които именно се позовават журналистите в Италия.

Първото сведение идва от вече бившия премиер на Либия Махмуд Джибрил, който временно оглави правителството след падането на режима. Вторият източник е Рами ел Обеди, който е отговарял за връзките с чуждия печат по времето на Преходния национален съвет в Либия.

Първи Джибрил е огласил пред местна телевизия, че убийството е извършено от таен агент на друга държава. Шпионинът се смесил с революционерите и след това отнел живота на диктатора. Ел Обеди е още по – конкретен и дори разказва с подробности.

Муамар Кадафи

Той разкрива и механизма, по който НАТО са успели да открият къде се крие Муамар Кадафи, след като въстаническите отряди превземат столицата Триполи. В този момент всички си мислели, че Кадафи се крие до град Бани Уалид, а той всъщност бил в Сирт.

Точно оттам се опитал да се свърже по сателитния си телефон с някои от неговите най – близки довереници, успели да избягат в Сирия и да помолят за закрилата на тамошния президент Башар Асад. Асад обаче започнал двойна игра и именно той предал координатите на френските служби, след като му били докладвани от Юсуф Шакир – близък до Кадафи, изпълнявал отговорни служби по медийната пропаганда по време на режима. За самия Шакир се счита, че за благодарност е пуснат да избяга в Чехия.

Башар Асад пък получил уверение от Париж, че Франция ще спомогне за ограничаване на натиска върху него, заради репресиите над разбунтувалия се сирийски народ .

Сведенията, че Муамар Кадафи е претрепан от чужд агент се потвърждават и от западноевропейски дипломати в Триполи, които също са почти сигурни, че килърът е родом от Франция. Известни са и мотивите за това – Кадафи е заплашвал френският държавен глава Никола Саркози, че ще разкрие потресаващи тайни за техните връзки.

Виж видео – 18 +:

http://www.youtube.com/watch?v=_-xqXhGpRLQ

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *