„Свидетели на Йехова“ атакуват бедни и отчаяни

0

бягащиСилна активност на сектата „Свидетели на Йехова“ се наблюдава в цяла България през последните месеци, оплакаха се потърпевши. Сектата използвала жени, които разнасяли списанието „Стражева кула“ и брошури по домовете.

Богомолките атакували безработни, самотни дами, пенсионерки, вдовици и жени, изпаднали в беда. Те явно проучвали жертвата си преди да се появят на вратата й и я настъпвали направо по болното място. Обещавали й утеха в тяхната църква, разнообразие и помощ. Атакувани казаха, че мисионерките не се отказвали и се появявали на вратата всеки ден и непрекъснато убеждавали хората в правотата на вярата си. От отчаяние, от любопитство или по други причини, част от агитираните отивали на службите, за да видят за какво става въпрос. поповеА оттам до пълното вербуване, оставала само една крачка.

„Свидетели на Йехова“ не е разрешена в много страни. Българската агенция по вероизповеданията обаче я регистрира. За нея се говори, че чрез проповеди, беседи и заплахи с Второто пришествие предизвиква у някои у богомолците самоубийствени мисли. Те посягат на живота си сами, за да не станат свидетели на мъките на Апокалипсиса. Внимателно се подбирали и психически лабилни хора, които до такава степен прегръщали идеята на „свидетелите“, че им завещавали цялото си имущество, като преди това правели тлъсти дарения.

Хората, които в момента са обект на масирана агитация, обвиняват за случващото се Българската православна църква. Те твърдят, че тя е твърде далеч от миряните, не прави нищо за да поддържа православната им вяра, непрекъснато се тресе от скандали, висшите духовници се возят на скъпи коли, борят се за издигане в йерархията, а за обикновените християни никой не мисли. Прави се сравнение и с евангелската църква, която е доста популярна у нас. В нея се обръща внимание на всеки човек, дават му се дрехи и храна, ако е беден, помага му се с беседи, а в православните храмове никой нищо не прави за вярващите и се разчита на инерцията им, че ще влязат да запалят свещ и ще почитат празниците, а ако се стигне до сватба, кръщене или погребение, непременно им се искат пари за услугата да бъде извършен риутал.

ВИЖ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/r07HAyJkKHU

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *