Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Световноизвестният учен Ибън Аликзандър: Аз разгледах рая!

Съществува ли наистина живот след смъртта. Свещениците казват „да“, но видните представители на световната наука са убедени, че с тялото загива и съзнанието. Преди време в лагера на песимистите се появява опасен „предател“. Здраво стъпил на земята учен изведнъж преминава на другата страна, твърдейки, че е направил 7-дневна разходка из рая.

Д-р Ибън Аликзандър

Д-р Ибън Аликзандър

Световноизвестният неврохирург Ибън Аликзандър буквално взривява научните среди със своята невероятна история. Той е заразен от много рядка форма на бактериален менингит, който поразява светкавично най-важните мозъчни центрове. Шансът за оцеляване е 2 процента, а за пълно възстановяване не може да става и дума. Прескочилите трапа се превръщат в някаква форма на зеленчуци, които нямат мисли и чувства. Само за около 3 часа болестта овладява тялото на възпитаника на Харвард и той изпада в кома. Лекарите го включват на системи и започват да чакат неизбежното да се случи.

В този момент техният пациент започва своето невероятно приключение, за което ще разказва после, ще напише книга за него и ще се превърна в истинска звезда по целия свят.

„Усетих, че нещо се спуска към мен отгоре. Но не беше тъмно и студено, а много светло. Изведнъж всичко около мен стана ослепително бяло. Издигах се нагоре и чувах най-красивата музика, която може да достигне до човешките уши. Пред мен застана невероятно красива жена, която ме погледна право в очите. В тях нямаше приятелство, нямаше любов, нямаше нито една от познатите ни емоции. Усетих, че съм се превърнал в разтворена книга за непознатата, която четеше душата ми“, започва сензационния си разказ Ибън Аликзандър.

Още по-сензационното е, че той получава шанса да разкаже своята версия за това какво ни чака от другата страна. Признатият лекар не само се връща, но и успява напълно да се възстанови. Но затова малко по-нататък.

Ибън Аликзандър прекарва 7 дни на границата между живота и смъртта.

През това време, според собствените му признания, той получава шанс да разгледа как е устроен раят.

„Красивата жена ми каза, че ще трябва да се върна обратно, но преди това искаше да ми покаже чудесата, към които всеки от нас се е запътил. Там няма болка, няма съмнения, няма злоба. Запиташ ли се нещо – отговорите моментално се представят пред теб с изключителна яснота. Усещането за граници изчезва завинаги. Цялата Вселена е на твое разположение. На практика нашето съзнание е Вселената. То не е продукт на мозъчни процеси и не умира със смъртта на тялото. Ние не сме роботи, които просто престават да съществуват“, категоричен е д-р Аликзандър.

Той дълго време пътува през огромно пространство, което хем е тъмно, хем прелива от всепроникваща светлина. През цялото време е следван от красиви същества, които оставят прекрасни дири след себе си.

„Къде исках да стигна ли? Никъде, защото там няма начало и край. Няма безсмислена надпревара кой ще е пръв и кой ще застане над другите. Съзнанието ми се беше изчистило от суетата и амбициите, които ни тормозят през целия ни живот на Земята. Просто пътуваш и се пълниш с щастие, а този процес никога не спира“, разказва още неврохирургът.

Докато той е на своята обиколка из рая, лекарите се чудят дали да не изключат животоподдържащите му системи. Лекуващият го специалист е убеден, че мозъкът му е на 97 процента мъртъв и скоро и другите жизненоважни органи ще спрат да функционират. Съпругата му и двамата му синове идват в болницата, за да се сбогуват с любимия си човек. По-малкото дете се хвърля върху баща си и започва да мълви: „Ти ще се върнеш, ти ще се върнеш!“. В този миг д-р Аликзандър отваря очи и проронва: „Благодаря ти!“. „Молитвата на сина ми убеди светлината от другата страна, че трябва да ме върне на седмия ден. Лекарите стояха около леглото ми безмълвни.

Нямаше какво да ми кажат, не знаеха как самите те да се успокоят, че не става дума за свръхестествено, а за медицинско чудо. Впоследствие много пъти проверяваха изследванията и резултатите в тях не лъжеха. Бях покосен от болест, която досега не е прощавала на никого. Малцината оцелели са оставали във вегетативно състояние до края на дните си. А моите мозъчни функции не бяха пострадали“, усмихва се възпитаникът на Харвард.

Световно признатият учен е убеден, че трябва да разкаже своята история на колкото се може повече хора по целия свят. Сензационните му разкрития удрят жестоко негови колеги, които се надпреварват да оборват доказателствата му за съществуването на рая.

„Осъзнавам, че на научната общност няма да й е лесно да повярва на моите думи. Самият аз винаги съм бил умерено религиозен. Ходя на църква, празнувам на Коледа, но никога не съм бил фанатик. Затова и думите ми ужасиха някои колеги които не искат да повярват, че съществува и нещо непознато, извън света на науката“, твърди д-р Аликзандър.

Преживелиците му се оказват и изключително доходоносни в този му живот. Той зарязва предишната си работа и започва да пише книга. Трудът му „Доказателство за рая“ бързо се превръща в бестселър. Лекарят започва да обикаля света, участва в конференции, гостува в тв предавания, включително и на Опра Уинфри. Той се кълне, че не търси финансова изгода. Едничката му цел е да съобщи на хората, че ги очаква нещо много хубаво и светло след края на живота им.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *