Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Светът се сдоби и с пееща мишка

бяла        Японски учени съобщиха, че са създали и отглеждат мишка, която пее като птичка.Както сами се досещате, това странно същество не е плод на Майката-Природа, а на науката.

 Невинното същество било в ролята на опитно зайче и според тях може да разкрие съществени подробности около зараждането на човешкия говор. Гризачът представлява плод на генетична еволюция.

Проектът е резултат на труда на учени от Университета в Осака, носи името „Проект за еволюиралата мишка“ и се състои в генетично модифициране на мишки.птица
Ръководителят на екипа, Арикуни Ушимура заявил пред агенция „Франс Прес“, че той и екипът му са кръстосвали генетично модифицирани гризачи в продължение на много поколения, за да установят какво ще се получи. Преглеждали редовно всички новородени мишлета и един ден се натъкнали на такова, което пее като птичка. Всички били изненадани, защото по-скоро очаквали да се родят гризачи с видими физически изменения. Наистина се родила мишка с по-къси крайници и опашка като на дакел. Ученият смята, че странното пеещо същество се е родило случайно, но може да предаде таланта и на своето потомство.

В момента Професор Такеши Яги ръководи лаборатория, в която се правят експерименти с над 100 пеещи мишки.котка
Учените открили, че птиците си служат с различни елементи на звука, подреждат ги в групи, наподобяващи думи и накрая свързват групите, за да получат песни . Тези „песни“ са подчинени на определени лингвистични правила.

Мишките били по-лесни за изучаване, тъй като са бозайници и мозъчната им структура, както и други биологични черти, са по-близки до нашите. Интересен факт е, че учените установили, че мишките мутанти „пеят“ с различна сила в различните ситуации.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *