Студенти срещу протестиращите си колеги: Излезте, ку*ви на Борисов!

11

студенти протестНапрежението в  Софийския университет ескалира, след като студентите от групата, която пък протестира срещу окупаторите и иска възобновяването  на учебните занятия проникна зад барикадата и нахлу в двора на Ректората. Контраокупаторите настояват да започнат нормални учебни занятия и са притеснени от наглостта на шепа хора, които диктуват на цял университет какво да прави.

Някои имат да правят дипломни работи, други уреждат последните си изпити, трети просто искат да си минат хорариума, но другите им пречат. Те призоваха  протестиращите да си намерят друго място и ги подгониха, като от своя страна бунтарите се скриха зад вратата на сградата и я залостиха. Контрите се опитаха да я отворят с викове „Излезте ку*ви на Борисов“, като обвиниха колегите си, че са получили пари, за да пречат на учебния процес и да имитират студентски бунтове.Бойко

Никой от нас не  е дошъл тук да стачкува, а всички сме дошли да учим, каза Ивайло Петков, който е задочник и е трябвало да положи изпит. Някои работим и си плащаме образованието, а шепа мамини синчета и дъщерички, които нямат проблем с парите, са взели още пари, за да се правят на протестиращи. Има много места в София, където могат да отидат и да правят каквито си искат стачки, сградата на университета не е подходяща, защото пречат на другите. Млада майка също беше дошла на изпит, но се наложи да си тръгне.

Вчера окупаторите призоваха софиянци да им занесат храна и вода. Появиха се малко хора, явно и те пратени, защото пакетите им с хранителни помощи изглеждаха подозрително еднакви. Вън се чуваше кикот и подигравки дали на момичетата не им трябват вече бикини за преобличане или направо ходят из аулата без гащи. Други питаха къде девойките все пак се хигиенизират, или нощем тайно отскачат до къщи да се преоблекат. Междувременно премиерът Орешарски изрази готовност за диалог с протестиращите.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

11 КОМЕНТАРИ

  1. Ами да! Заради 30 платени пикльовци другите не могат да учат. Знаете ли колко ми струва пътя от Варна до София, бе изроди. Кои стевие да ми пречите да си взема изпита????

  2. Кого защитават, какво искат, хората пари са платили да учат. Като не са съгласни нещо, да вървят на барикадират на бащите си фирмите.

  3. Ами ти Чсене защо си дошъл да учиш в София,нали във Варна имате университети.Е колко си платил бе келеш 25-30лв.Я си отивай от там от където си дошъл и не дей да плачеш бе боклук.

  4. Виж, мила Нана. Аз работя и уча. И издържам семейство. И за семейството ми никак не са маловажни 60 лева билет за отиване и връщане с автобус. Нищо, че за теб Варна е село, тук пампесите на децата ми струват точно токова, колкото във вашата София.

  5. И отделно, мила, не ме наричай келеш! Във Варна има университети, но няма същата специалност. И понеже си жена, или поне така си се подписала, няма да ти кажа къде да си навреш софийската трътка.

  6. Всеки да протестира навън и да не прачи на другите. Място на площада има. Като са ербаб, да излязат на палатки. Не да прояст храна от решетките, в които сами са са навряли.

  7. ГЕРБ, а стига напъни за тая власт бе. Аман! Утре ще почнат и бунтове в детските градини.

  8. Дали щеше да има студентски протести ако наглото правителство се беше съобразило с българите и беше подало оставка?! Не се налапаха тия!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *