Студент по химия доказа, че Ад-ът не съществува!!!

8

adСледният текст е отговор на въпрос, зададен на изпита по химия във Вашингтонския университет. Отговорът на един от студентите бил толкова “изчерпателен”, че професорът го споделил в Интернет, благодарение на което го четем и ние.

ВЪПРОС: Адът екзотермичен (отделя топлина) ли е или е
ендотермичен (поема топлина)?

Повечето студенти написали отговор, съгласно вярванията си, позовавайки се на
Закона на Бойл – газовете се охлаждат при разширявaне и се нагряват
при свиване.

Един от студентите обаче написал следното:

Първо, трябва да знаем как масата на Ада се изменя във времето.
Следователно трябва да знаем скоростта с която душите влизат в Ада и
респективно излизат оттам. Мисля че с достатъчна точност можем да
предположим че след като една душа попадне в Ада, тя не може да го
напусне. Следователно напускащи Ада души няма.

По въпроса колко души влизат в Ада, нека да разгледаме различните
религии съществуващи в днешния свят. Почти всички религии твърдят, че ако не си техен последовател, ще попаднеш в Ада. След като религиите са повече от една и никой не принадлежи на повече от една религия, можем да приемем че всички души ще попаднат в Ада.

При сегашните данни за раждаемост и смъртност, може да се очаква броят на душите в Ада да нараства експоненциално. Да разгледаме скоростта на изменение на обема на Ада, тъй като законът на Бойл твърди, че за да се запазят температурата и налягането в него, обемът му трябва да нараства пропорционално на нарастването броя на душите там.

Оттук произтичат две възможности:

1. Ако Адът се разширява по-бавно отколкото душите постъпват в него,
тогава температурата и налягането ще нарастват докато вратите му не
издържат и целия Ад се изсипе на Земята.

2. Ако Адът се разширява по-бързо от нарастването броя на душите в
него, тогава температурата и налягането ще спадат докато той замръзне.

И така – кое от двете?

Ако приемем за верен постулатът, формулиран от приятелката ми Тереза, през първата година от следването ми че: “По-скоро ще студено в Ада, отколкото аз да спя с теб” и като вземем предвид факта, че миналата нощ спах с нея, тогава 2 е вярно, и в такъв случай Адът е екзотермичен и вече е замръзнал. Крайният резултат от тази теория е че щом Адът е замръзнал, то той не приема повече души и следователно е изчезнал безвъзвратно, оставяйки само Рая, което между впрочем неоспоримо доказва съществуванeто на Светия Дух и обяснява защо снощи Тереза викаше през цялото време: “О, боже!”.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

8 КОМЕНТАРИ

 1. Щеше да е чудесно, ако бе публикувал и източника, нито вица, нито снимката си ги измислил/направил ти…

 2. Не е важно кой е измислил анекдота и направил снимката. Важното е, че е много, ама много свежо! И остроумно!

 3. ЧОВЕК ЛЕСНО СЕ ПОДИГРАВА С ВСИЧНО НО ЗАМИСЛИЛИСЕ БИ ТРЯБВАЛО ДА НЕ РЪСИ МОЗЪК ЗА ГЛУПОСТИ.НО И ДА ВЯРВАШ И ДА НЕ ВЯРВАШ В КРАЙНА СМЕТКА ВСИЧКО СИ ИДВА НА МЯСТОТО.

 4. Браво, браво. Наистина е старо, но пък е от класическите стари неща :) Бях го позабравил, но въпреки всичко е свежо. А за първия, мога само да кажа, че поне пича си е направил труда да го пусне, а това че не е пуснал източника…ами пробвай в гугъл да видиш колко източници ще ти намери :) Още веднъж браво, че си се сетил :)

 5. Няма как да се приложат законите за материята в място, което принципно материя не поддържа. Тоест в ада не отиват телата, а душите на хората. Температурата, която се развива там, не може да се измери с термометър, ня е на друго ниво, много по-високо и различно от материалното. Още повече, че хората са вярвали в ада от преди хиляди години и са си дали обяснение за него с тогавашния им начин на мислене. Ако ние сега се опитаме да преобразуваме представата за ада, то това би трябвало да е мястото, където отиват душите на хората, които са вършили грехове. Колко време ще престоят, как биват наказани няма начин да знаем за момента – никой не е дошъл от там, за да сподели.

  Трактовката на горното става за смешка, нищо повече. Вместо подобни идиотщини обаче професорът би могъл да зададе въпроса какво би се случило, ако увеличим или намалим масата на електрона с една милиардна от теглото му. Там ще стане ясно, че случайна сила няма как така прецизно да настрои теглото и ще си проличи божият промисъл.

  Човек се състои от 3 същности:
  -) материално тяло. Това е тази част, която се вижда в огледалото. Ние сме свикнали да я възприемаме като единствената част, защото другите не ги виждаме.
  -) душа или още астрално тяло. Има фин (високочестотен) поток енергия, който наподобява нашето тяло. Когато си помислим някаква местност или човек, нашето астрално тяло се пренася на съотв. място или при дадения човек. Чрез астралното ни тяло можем да обменяме енергии с хора, които не са близо до нас (но вие не знаете как). Недобросъвестни хора, които са близо до нас пък могат да „крадат“ енергия от нас, източвайки от енергията на астралното тяло (енергиен вампиризъм). Хора, които са посветени в изкуството на магията могат от разстояние да ви оказват енергийно влияние или да поставят тъй наречените енергийни програми (магии) в спектъра на енергийното ви тяло.
  -) дух. Чрез душата, духът извършва обмен на енергия с материалното тяло и предизвиква някакви промени. Когато хората не са си овлядяли способностите, духът предизвиква единствено движение на материята (волевите движения на тялото). Когато човек овладее тялото си, започне да трупа енергия в астралното си тяло, може да я преобразува в енергия на духа. Тогава, добре „зареден“ дух може да предизвиква промени в материята.

 6. Помислете сами над следното:
  1. според физиката всяко тяло си има собствена енергия:
  E (пълна) = Е (кинетична) + Е (потенциална)

  Айнщайн си го е признал сам:
  Е = m . V

  т.е. при V = const, Е (енергията на тялото) може да променя m (материята). Нашата задача е да дефинираме как.

  Ако разгледаме сперматозоида и яйцеклетката, то можем да твърдим, че от тяхната пълна енергия имаме еталон за мъжка и женска енергия (нещо като Ян и Ин на китайците, но не точно). Сперматозоида и яйцеклетката се срещат, за да се получи тяхното уравновесяване (енергийно), от което се получава и първата клетка на новия жив организъм. Китайците твърдят, че сперматозоида и яйцеклетката след обединението им в клетката стават носители на първичната енергия Ци (Чи) за организма. (ние нямаме нищо против, наистина енергията на новото тяло е сума на техните енергии). Първичното Ци се увеличава с нарастване на организма (наистина първата клетка се дели на две, те – на 4, клетките се делят, макар и някои стари да умират, като цяло броя клетки достига някакъв максимум около 30 – 35 г. на човешкия живот; тогава е и максимума на първичната енергия Ци).

  Физиката и химията обясняват, че всяко тяло си има своя есенция – най-добрата и най-чистата част от тялото. Например къс желязо, който отвън е обхванат от ръжда, но в сърцевината си е останал незасегнат с чиста метална кристална решетка. Тази есенция китайците нарекли енергията Дзин.
  Човешкото тяло по същия начин си има есенция – най-добрите строителни материали отиват за строеж на най-добрите молекулни и надмолекулни съединения в човешкото тяло. От там по формулата на Айнщайн можем да кажем, че масата Дзин, произведена от тялото ни (или изгорени съединения) си имат своя енергия. С подходящи тренировки на тялото, китайците открили, че могат да увеличат произведената енергия Дзин. Така се зародили множество йогистки, Дао и Тао, будистки и т.н. (духовни учители) упръжнения за заздравяване на тялото.

  В човешкото тяло има няколко основни енергийни потоци, свързани с дейностите на различните органи, кръвоносни съдове. Китайците ги разделят в основни енерфийни меридиани и дефинират енергийни точки по тях. Тук науката малко се чуди какво обяснение да даде, тъй като хората, които учат медицина не са много добре по физика (обикновенно) и им звучи малко налудничаво как точно да дефинират енергиите начерния дроб или сърцето и свързаните с тях тъкани и органи. На енергиите обаче не им пука, че някой е неграмотен и не може да ги опише, те са си там. Бих добавил само, че там, където има маса и токоносители, нормално е да има енергия (и на мен ми е трудно да опиша обаче каква и на какви закони се подчинява).

  Китайците правят упръжнения за овладяване на енергията Дзин и преобразуването и във вторична енергия Ци. Те твърдят още, че първичното Ци се харчи през целия живот. Накрая, когато свърши, се прекъсва връзката на духа с тялото, материалното тяло умира, а енергийното тяло изчезва. Духа отлита (на къде не е ясно). Те твърдят обаче, че може да се натрупва вторично Ци, като се възстанови изгореното първично, както и след пълното възстановяване на първичното Ци, се харчи само от вторичното. Когато имаме предостатъчно вторично Ци, можем да го преобразуваме в Шън – енергия на духа (самия дух те наричат Шън). Малцина са тези, които са овладели енергията до такава степен. Това е и отчасти, защото йогите и духовниците са си пазили тайните.
  Например правилното дишане води до повече кислород в кръвта – повече горивни процеси в тялото. Съотв. правилното дишане променя действието на техниките. Без него техниките губят ефекта си, нещо, което йогите и духовниците са знаели. И сега има някакво количество техники, за които можем да прочетем. Само посветен йога обаче би ги изпълнил правилно.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *