Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Строят жилищни сгради на Луната

Излязоха и нови данни за живот на Марс

3Д проект на първия град на Луната

3Д проект на първия град на Луната

На Луната могат да бъдат построени годни за живот обитаеми станции. Това заяви пред руските медии Юрий Макаров, шефът на отдела за стратегическо планиране към агенцията по космическите въпроси „Роскосмос”.

Въпреки категоричността на специалистите, че проектът може да се осъществи, никой не се наема да прогнозира в какъв срок може да стане това. Най – смелите обаче твърдят, че е напълно възможно първите сгради да изникнат до края на настоящата 2013 година.

„Роскосмос” планират да осъществят цели два проекта върху повърхността на Луната. Те носят кодовите названия „Луна – Ресурс” и „Луна – Глоб” и чрез тях ще се достави необходимата техника за строежите върху единствения спътник на нашата планета.

Юрий Макаров разкрива още редица интересни факти и разказва, че Луната представлява огромен интерес за всички учени и животът там би бил особено полезен при изследване на сеизмичната активност. Той допълни, че вече са подсигурени всички необходими продукти, които са нужни за обитаване на лунната станция.

Пейзаж от Марс

Пейзаж от Марс

Това включва храни, строителни материали, гориво за ракетите, медицински материали и др. Ако проектът бъде реализиран успешно, има голяма вероятност от Луната да бъде осъществена първата експедиция на жив човек до Марс.

В същото време британски учени откриха категорични доказателства, че на Червената планета някога е имало живот. Тяхно изследване допуска възможността и в момента там да има някакви низши форми, които марсоходът „Любопитко” все още не е успял да открие.

Доказателствата за наличието на живот на Марс се намират в кратер, който е създаден след силен удар от метеорит. Твърдението им се базира на откритие, че в състава на камъните има минерали и гипс, което е сигурно доказателство, че някога там е имало вода. Специалистите предполагат, че и съседната планета може да е преживяла силен катаклизъм преди хиляди години, който е довел до унищожаването на живота.

Виж видео:

http://www.youtube.com/watch?v=osCZ5bryf68

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *