Строго секретно: Цветнов търси разузнавачи

2

Спешни депеши са пуснати до повечето районни полицейски управления в страната. Издирват се разузнавачи, които да бъдат назначени на работа за малко над средната работна заплата в страната.

Този път в изискванията е сложено висше образование, незадължително за редови полицай, комуникативност и умение за работа с хора. Висшето образование не е уточнено от коя специалност да е, важното е да имат кетап. Най-много разузнавачи се търсят по морето. Какво точно ще разузнават е полицейска тайна. Дали кой продава царевица незаконно, или ще пълзят нощем след наркоманите да видят откъде се снабдяват с трева. Или съвсем други работи, например следене с бръмбари и записване на телефонни разговори, които после ще се пускат по медиите, ако говорещият не е слушкал.

Щатът във вътрешното министерство непрекъснато се раздува, обявиха хора, неуспешно кандидатствали за различни длъжности. Обяви за работа се пускат почти всеки месец. Някъде се изисква шофьорска книжка, другаде само средно образование, а досега не са срещали обява, в която да е задължително и владеенето на чужд език. Какво друго да се търси в полицейска държава, освен полицаи, недоволстват безработни, които не отговарят на критериите. Те обаче вмятат, че за сервитьорки и продавачки изискването е владеенето на поне два чужди езика, а за полицаите е достатъчен и езикът на мимиките и жестовете.

 Миналата година ведомството на Цветанов изразходи над милион лева повече от другите ведомства за заплати. Официално бе обявено, че униформените са 60 000, но за бройката на неуниформените служители не стана дума. Част от районните управления бяха хванати и в рекет. Местни фирми им даряваха бензин за колите, а в замяна на това органите на реда си затваряха очите за някои техни дребни прегрешения.

Как работи родната полиция. ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

2 КОМЕНТАРИ

  1. Странна терминология, на тези „разузнавачи“ преди им викахме доносници.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *