Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Строежът на АЕЦ „Белене“ – национално предателство

beleneПроектът АЕЦ „Белене” е предателство на българските интереси. Бойко Борисов се опитва да замаже очите на хората с твърденията си, че цената няма значение и страната няма да е зависима от Русия. Това са част от тезите на гражданско сдружение против изграждането на втората АЕЦ, които представи на пресконференция.

Според тях обявената цена от 11 млрд.евро не предвижда увеличените разходи за сигурност, за съхранение на отпадъците, за евентуални злоупотреби с парите, както и за закъснения в сроковете. Произвежданата енергия ще бъде прекалено скъпа, за да се намери неин купувач

Гражданско сдружение се възпротиви на проекта за АЕЦ "Белене"

Гражданско сдружение се възпротиви на проекта за АЕЦ "Белене"

 в чужбина.

Идеята на правителството да се изчака мнението на консултанта по сделката – английската HSBC, също въвежда хората в заблуда. Единственото, по което може да се произнесе, е как да се разпределят средствата, а не дали да се строи. Правителството ще си измие ръцете с консултанта, когато даде окончателния си отговор на „Росатом” .

Ако Русия постигне геостратегическата си цел да построи АЕЦ в страна от ЕС, България рискува да бъде изолирана от европейските си партньори, смятат от гражданското сдружение. Още през 2007, когато страната беше приета в ЕС, евродепутати заявиха, че сме троянския кон на Русия. Това ще се докаже на 100%, ако сключим договор с „Росатом”. До

Едвин Сугарев: Бойко Борисов лъже за "Белене"

Едвин Сугарев: Бойко Борисов лъже за "Белене"

момента няма друг западен инвеститор, заявил желание да участва, като по този начин проектът губи легитимност пред ЕС.

Едвин Сугарев, който участва в сдружението, се изказа още по- остро. Той обвини правителството, и по- конкретно Бойко Борисов, в лъжа и съглашателство с тройната коалиция, по чието време държавата беше ангажирана с договаряне на срокове за изпълнение на проекта.

Трайчо Трайков преди няколко месеца и позицията на правителството за АЕЦ Белене в края на 2010. ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *