Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Страшна далавера! Цветанов източвал парите на МВР през 700 фирми

Цветанов разпитОгромна далавера с парите на данъкоплатците е извършвало МВР под ръководството на Цветан Цветанов. Министерството напълно незаконно е работило  като подизпълнител по повече от 700 договора за лична и друга охрана, сключени с частни охранителни фирми. Още по-странно е, че някои от дружествата не са имали нито персонал, нито техници, нито дори автопатрули, които адекватно да реагират на сигналите.

Някъде съществувал само един офис, в който се подписвали договорите и се прибирали парите, а даравната полиция уж подпомала дейността на частни фирми, а те пък замествали нея.

Не съм проверил все още  какви средства са постъпвали в бюджета от тази странна дейност на полицията, но съм наредил пълна проверка, каза вътрешният министър Цветлин Йовчев. Резултатите от проверката ще бъдат оповестени в края на януари. Йовчев обави, че дейността СОД е била почти премахната от МВР с цел нечие облагодетелстване. След като видял счетоводния баланс, той бил силно изненадан, че договорите са над 700

От това, което виждал като счетоводен баланс, министърът решил да провери за какво става въпрос и останал шокиран, когато разбрал, че има над 700 договора, по които МВР е само подизпълнител. Не може полицаите да се отклоняват от задълженията си  и да охраняват частни обекти. Освен това не може за дейности, които са специфични за полицията, да се наемат частни фирми. Не искам да гледам назад, но тук има данни и за престъпление и виновниците ще бъдат дадени на прокуратурата.

Освен това вътрешният министър е наредил проверка на всички показни спекакции с нежни имена, които бяха правени през последните години. Причината е, че има много оплаквания от полицейско насилие и на всичкото отгоре нахлуване на грешни адреси и арести на хора, които нямат нищо общо с престъпна дейност.

Изненада за МВР шефа имало и при „някои от нещата”, които заварил по отношение на организацията на оперативно-издирвателната дейност и на патрулно-постовата дейност. Въпреки че каза, че в момента трябва да не се гледа назад, Йовчев изрично подчерта, че за нарушенията, които са допуснати, ще бъде търсена отговорност.

„Аз лично допускам, че ще излязат и данни за престъпления. „Ще бъде сезирана прокуратурата”, добави още министърът. Успоредно с това Йовчев, както съобщи вчера БЛИЦ, е разпоредил пълна проверка и на всички специални операции по времето на бившия МВР шеф Цветан Цветанов, при които са използвани специализирани екипи и при които е имало използване на сила и помощни средства при задържането на хора. Не във всички случаи има нужда от това, коментира вицепремиерът и даде за пример случая във Варна, когато полиция нахлу по брутален начин в дома на Борислав Гуцанов. „Говорим за Варна, но аз лично се съмнявам, че и при много други ще излязат нарушения”, каза още шефът на МВР

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *