Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Страховитата сънна болест пълзи към България

Сънна болест превзема човечеството

Изключително опасната и смъртоносна сънна болест пълзи към България. Болестта върлува при хора и животни, причинява се от паразит, който се пренася чрез мухата цеце. Заболяването е съпътствано от конвулсии и тежки проблеми със съня, които ако не се лекуват могат да доведат до кома и смърт. В момента застрашени от ужасяващата болест са над 75 млн. души в Северта Африка и има реална опасност до седмици смъртоносния щам да достигне Балканския полуостров и в частност България. Всяка година жертви на сънната болест стават около 70 хил. души от  Западна, Източна  и Централна Африка според данните от проучване на Световната здравна организация. Специалисти от американските федерални центрове предвождани от Шон Мур се позоваха на компютърен анализ, който се базира на два възможни варианта на климатолози, които считат, че през този век се очаква повишаване на температурата с 1,1  до  5,4 градуса в Целзий според зависимост на емисиите въглероден диоксид.

Мухата Цеце е разпространител на смъртоносния паразит

Учените проучили въпросният опасен паразит, който засега се среща в Африка и двете разновидности мухи, които стават негови носители.  В следствие на което специалистите установили, че  се създават условия за свободното  разпространение  на сънната болест,   когато средните температури са между 20,7 и 26,1 градуса Целзий.

В резултат на глобалното затопляне на някои места в Източна Африка се очаква да стане доста горещо, което ще убие смъртоносния паразит, а в Южна Африка например се очаква в някои региони  в следствие на климатичното затопляне  паразитът да се разпространи с мълниеносна сила. През 2090 г. пък учените считат, че ужасяващ паразит ще завладее солидни територии по цял свят и ще предизвика смъртта на още  от 40 до 70 млн. души.

Българската алтернатива на коварната сънна болест поне според Нова тв ! ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *