Страхотно! Децата ще изучават Фейсбук в училище!

0
Българчетата ще изучават Фейсбук в училище

Няколко дни преди началото на новия учебен сезон стана ясно, че образователното министерство най – накрая е взело поне едно мъдро решение след десетилетия, преминали в сътворяването на безброй безумни глупости. От тази година децата ще имат възможност да изучават професионално социалните мрежи и блог системите, а това естествено ще стане в часовете по информатика.

Нововъведенията вече са заложени в промените на училищните програми, които са подготвени от Министерство на образованието. Днес лично Сергей Игнатов ще даде начало на обсъждането, как точно да се интегрират новите знания в учебната програма.

Доволни граждани коментират, че чрез професионалното изучаване на социалните мрежи, децата не само ще се научат как да ги употребяват в своя полза и в полза на бъдещия си бизнес. Много по – важно било, че на тях ще им бъде обяснено как да се предпазват от различни измамници, изнасилвачи, педофили и убийци. Фактите показват, че по света и в България, невинни дечица непрекъснато стават жертва на изпечени мошеници.

Министерската инициатива е широко подкрепяна и от Асоциацията на училищните психолози. Според специалистите, тази промяна е повече от наложителна, защото Фейсбук, Скайп и блоговете отдавна са неотменна част от живота на съвременното общество. Сред подрастващите пък било много модерно да тормозят съучениците си именно с помощта на тези интернет приложения.

Виж видео:

http://www.youtube.com/watch?v=ef1baPYnlUk

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *