Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Столичен следовател краде от мъртвец

Столичен следовател граби мъртвец

Опитният столичен детектив Боян Боянов ще бъде изправен пред съда, защото откраднал апартамент и над  три хиляди лева от мъртвец, докато изпълнявал служебните си задължения. За да изпълни коварния план, корумпираното ченге фалшифицира купища документи и въвлича в аферата свой длъжник, когото прави съучастник. Въпреки че историята прилича на епизод от „Столичани в повече”, тя е напълно истинска и датира от 2005 година.

На 1 декември, по време на свое дежурство, 45 годишният следовател Боянов е изпратен да извърши оглед на труп. Тогава било намерено тялото на 62 годишния Радослав Чернев, който починал от естествена смърт в собственото си жилище, находящо се в квартал „Разсадника”.

Столичен следовател граби мъртвец

Детективът се устремил да изпълни поставената задача и започнал да тършува из апартамента в търсене на улики и доказателства за извършено насилие. Такива той не намерил, обаче се докопал до нещо много по – важно – нотариалния акт на жилището и банков документ на стойност от три хиляди и триста лева.

Явно в този момент го осенила идеята, че може да присвои имота на починалия мъж, за което скроил хитър план. В доклада по случая упоменал, че освен останалите документи, по време на огледа намерил и завещание в полза на някой си Продан Кръстев на 56. Изфабрикувал писмо, в което въпросният Кръстев бил описан като близък приятел и единствен наследник на мъртвеца. По този начин, Продан трябвало да вземе документите, а заедно с тях и правото да се разпорежда със собствеността на починалия Чернев.

След това, съзаклятниците привели в действие втората част от плана. Продан се представил за много опечален и засвидетелствал приятелските си чувства, като организирал погребението и се справил с цялата бумащина сам.

На по – късен етап станало ясно, че Продан и покойникът въобще не са се познавали. Всъщност той бил познат на детектива Боянов, а от своя страна двамата се запознали покрай жената на Продан – Биляна, която пък дължала пари на полицая. Разследващите предполагат, че именно това е бил поводът, Продан да бъде привлечен в заговора.

До няколко дни се очаква магистратите да насрочат първото заседание срещу следователя и неговият авер, които ще бъдат съдени по законите за борба с корупцията и финансовите измами.

Виж как си делят печалбата:

http://www.youtube.com/watch?v=DLHttmOmrUY

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *