Стефан и Мария Данаилови – Един живот, изпълнен с мъка и любов

0

Дългогодишната и вярна житейска спътница на Ламбо бе плътно до него въпреки всичките скандали, в които той успя да се забърка. През последните 10 години здравето на Мария било сериозно разклатено. Съпругата на Ламбо се борела с куп болести. В края на март борещият се с коварната болест на кръвта лимфом Данаилов отпътува за Париж за изследвания, но Мария така и не успяла да замине с него. Тя не се чувствала добре и двамата поддържали само телефонна връзка. Тежката диагноза рак, която докторите дадоха на киноактьора миналата година, окончателно я довършила.

Стефан и Мария Данаилови

4 семейни трагедии бележат живота на Мария, разкриха нейни близки, фамилната сага започва с любимия й брат Георги, който загинал с мотоциклета си едва на 28 години. Родителите им били родом от Долна Оряховица, но се преселили в Горна.Там на бял свят преди 77 години дошла Мария, а година по-късно и брат й. Георги работел като метеоролог на летището в Горна Оряховица. Една нощ, на връщане от дежурство, край великотърновското село Поликраище преминаваща кола ударила кормилото на мотоциклета му. От удара младежът излетял от мотора и загинал на място. Мария никога не успяла да прежали по-малкото си братче. Ударът за майка й бил толкова голям, че месец след загубата на Георги в семейството на Мария имало още едно погребение. Майка й не издържала на шока и починала от мъка.

„Брат ми беше една година по-малък от мен. Заедно следвахме в София. Това беше мечтата на майка – да ни изучи. Баща ми пък почина на 86 години. Той никога не ми каза Мария. Никога не каза Мария след неговата смърт. Наричаше ме Жоро. Въпреки че до края на живота му го гледах. Всеки петък, събота и неделя ходех при него, защото той отказа да дойде в София“, споделяла е за семейната трагедия Мария.

Третата жестока драма в живота й е болестта на единственото й дете. Росен Цанков, който е син от първия й брак с покойния режисьор Вили Цанков, бил на крачка от смъртта. Навръх Коледа през 1991 – ва година Росен изведнъж се разболял тежко. Опитал се да стане от леглото, но паднал безпомощен. Едва успял да се придвижи с пълзене, а няколко часа по-късно започнал да се задушава. Наложило се спешно да го приемат в болница. Оказало се, че болестта на доведения син на Ламбо е същата, с която се бори и популярният телевизионен герой д-р Хаус. Медиците обяснили критичното състояние на Росен с прекарана бронхопневмония, след която нервната система била блокирана от вирус. Цанков бил парализиран от главата до краката, а докторите разрязали трахеята му, за да го включат на система за командно дишане. Стефан Данаилов задейства всичките си връзки, за да изпише дефицитни лекарства за доведения си син.

В болницата Росен тежал едва 30 килограма. Когато се закрепил и го изписали, всеки ден Ламбо го носел на ръце до колата, за да го закара на рехабилитация във Военна болница. На практика актьорът спасил живота му.

„Той му помогна да проходи. Понеже Росен не можеше да говори, Стефан написа азбуката на голям плакат. По него синът ми правеше изречения, като си затваряше очите. Спомням си, че първото, което каза по този начин, беше: „Нахранихте ли ми рибките“, връщаше се назад към кошмарния момент Мария.

Следващият удар за нея дошъл преди 2 години, когато лъсна истината за незаконния син на Ламбо.Започналият през септември 2012 година сезон на ..ВИП Брадър“ се оказа крайъгълен камък в живота й. 26-годишният Владимир и неговата майка Ирен Кривошиева публично разкриха истината за дълго пазената тайна на семейство Данаилови. Актрисата дори хвърли вината за емигрирането й с новородения Владко в Америка върху Ламбо и съпругата му. Въпреки официалните молби на Стефан Данаилов и жена му, продуцентите на шоуто отказаха да променят сценария и трупаха рейтинг на техен гръб. В почти всеки епизод на „ВИП Брадър“ зрителите бяха занимавани с тайните от живота на Ламбо. За капак в Къщата на шоуто бе закачен огромен портрет на Ламбо, въпреки неговата молба да бъде махнат.

„Толкова дълго, и то щастливо, сме живели заедно. Много обичам този човек. И няма да дам на никого да се подиграва с него. Преживяла съм много неща. И смъртта на брат ми, и смъртта на майка ми месец по-късно. Аз съм сама. Имам само Стефан“, разкри по време на гостуването си в предаването „Всяка неделя“ огорчената Мария.

Самата Ирен пък шокира зрителите на предаването „На кафе“, разказвайки за пореден път перипетиите около раждането на сина си. Актрисата шокира аудиторията, разкривайки как е махнала детето, което е чакала от тогавашния си съпруг, защото се влюбила в Стефан Данаилов и искала на него да роди дете. На въпроса на сащисаната ководеща Кака Лара не е ли било рисковано да прави аборт в шестия месец, Кривошиева отвърна:
Рисковано беше, но си заслужаваше.

Преди две години Мария великодушно прие в дома си извънбрачния син на съпруга си, който е луд на тема Бог и спасяване на човечеството и се изживява като месия. Повод за семейната сбирка бе 70-годишният рожден ден на актьора.

„Аз някак си нямам разговор с това момче. Мисля по друг начин и неговата философия ми е много чужда. Може би ако беше друг, бих се опитала да направя някакъв контакт и да седна, както с вас разговаряме, да си поговоря с него. Но това е едно момче, което нито аз ще разбера, нито то мен. Да е жив и здрав! И да живее живота си както го разбира. Нито съм имала контакт с него, нито съм се месила. Аз съм била повече тормозена от тях в ония години. Бях решила, че е отминало. Имах две писма от нея, когато беше отишла в някаква църква в Америка, в които тя ми се извинява за всичко, което ми е сторила, и ми казва: „Ако не ми простите, аз няма да мога да се явя пред Бога“. Не отговорих на тези писма, но ги запазих“, изповядва се в едно от редките си интервюта Мария Данаилова.

Точно когато скандалите около Ламбо и доведения му син утихнаха, в живота на Данаилова се появи ново нещастие – лекари откриха онкологично образувание на голямата й любов. След дълга борба, докато Стефан Данаилов показваше силен дух и се бореше за живота си, чувствителната Мария се предаде. След всички тези лични трагедии тя неведнъж е признавала, че съпругът й е бил единственият лъч светлина в живота й. Затова и не съжалявала, че е избрала да остане в сянката на Ламбо, превръщайки се в обект на клюки заради изневярата му.

Днес Стефан е съсипан. Приятелите му се опасяват дали ще успее да събере сили, за да продължи напред. Сам, в памет на любимата си.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *