Станишев отново на прокурор! Пръснал 4 милиарда лв. за два месеца!

1

sergei-stanishevЕдин по един пред прокурорите се изправят членове на кабинета „Станишев”. Една по една изскачат и далаверите, коя от коя по-скъпо струваща на данъкоплатците. Трима министри от този кабинет вече правят пътека до храма на Темида и обратно. А единият от тях – дори без „обратно”. Николай Цонев търка наровете на ареста, защото го изловиха в опит даде подкуп, за да се потули разследване срещу него за източването на десетки милиони левове от Министерствотоsergei-stanishev1 на отбраната.

Сега се оказа, че и началникът им не го чака по-добър хал. Нарочно съставена комисия от депутати прегледа какво е правил Сергей Станишев и компания най-вече към края на мандата си. И се натъкна на харчове като за световно. Все едно е пръскало милиарди правителството на Лихтенщайн, а не на България. Само за 60 дни преди две години, когато до края на мандата на тройната коалиция оставаха само 5-6 месеца, чиновниците на Станишев са успели да пръснат почти четири милиарда лева. И всичкото това става в момент, когато светът буквално се разтресе от финансовата криза, започнала sergei-stanishev2от Америка. Но нашите управници по онова време очевидно щастливо са се ветреели на бял кон. И са наливали пари в държавни предприятия, като са ги набеждавали, че са антикризисна мярка. За това от Брюксел бият през ръцете. Не случайно по времето на кабинета „Станишев” на България й бяха спрени милиарди евро европейски субсидии. Проверяващите от комисията са спретнали едно цяло томче от над 150 страници, което ще е поредната занимавка на прокуратурата. Преди това Сергей Станишев беше погнат от обвинителите по друга линия – справки със секретно съдържание потънали незнайно къде, след като минали през ръцете му.

Те нашите управници така бяха научени през последните години – каквито и далавери да изскочат с sergei-stanishev3тяхно участие, обикновено изгаряше някой бушон – дребно чиновниче, което скоро също се измъкваше сухо от историята. И често се намърдваше на сладък пост, с който биваше възмездявано за понесените морални щети. Хубавото на тези гонения сега е, че ще бъдат като обица на ухото за следващите кандидати за слава, тоест да управляват държавата. Но и сегашните трябва да пипат и гонят принципно, а не единствено с цел за гъделичкат чувството за справедливост на изтерзания народ. Защото така или иначе – ще има и следващо правителство. И тогава… skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

1 коментар

  1. Рядко неприяте човек: ренегат, предател, алчен, кариерист, извратен. При поискване от „Скандално“ готов съм с аргументи и факти да обоснова всяко едно твъденията си.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *