Станахме заплаха за сигурността на ЕС, след скандала със СРС – тата

2

granica„България и Румъния са заплаха за европейската сигурност”, това е официалната позиция на Франция относно приемането ни в Шенген. Германия, Холандия и Финландия също се присъединиха към отхвърляне членството на София и Букурещ в безвизовото пространство.

Франция и Германия са категорични, че ако България и Румъния имат достъп до общата европейска база данни, рискът те да попаднат в ръцете на международната организирана престъпност, е огромен. Страните, наложили вето върху разширяването на Шенген, отправят тежки критики

Франция и Германия втвърдиха позицията си след СРС-тата с Борисов
Франция и Германия втвърдиха позицията си след СРС-тата с Борисов

към съдебната система и борбата с корупцията у нас.

Въпреки че двете държави се разглеждат заедно, преди дни Унгария заяви, че Румъния е по- подготвена от България. Правителството, омотано в скандалите с подслушванията, така и не коментира наложеното вето и отправените критики. Цветанов заяви, че вървим в правилна посока. Е, явно това не е така, щом четири държави от ЕС твърдят обратното.

Вчера бяха арестувани 14 полицаи от „Гранична полиция”, които събирали рушвети на Дунав мост. Тези хора са подчинени на самия Цветанов. Арестът им, разбира се, е капка в морето – корупцията на високо ниво е същинският проблем. Там обаче МВР шефът не се осмелява да бърка.

Корупцията във ведомството на Цветанов е огромна
Корупцията във ведомството на Цветанов е огромна

Дали последният скандал със СРС- то на Танов и Борисов има отношение към втвърдяването на позицията на Франция и Германия към нас? Няма как да не се е отразило. Още повече, че при такъв скандал, трябваше да има поне една оставка – на вътрешния министър, който е наредил подслушването, а после СРС- то изтича пак от неговото ведомство.

В Шенген или извън него, на обикновения българин едва ли пука. По- важното е отношението на останалите страни членки към ситуацията у нас. Тяхното мнение доста се различава от изрезките от вестници, които вчера Цветанов размяташе в парламента, за да се защити. Защото въпросните вестници са проправителствени и получават солидни парични бонуси от държавата, за да пишат глуповати позитивизми за разкапаното българско правителство! skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

2 КОМЕНТАРИ

  1. Хем французите създадоха затвора Тюйлери, гилотината, Марсилезата, хем сега олеле?
    При толкова реки от кръв какво плачат?

  2. Тюйлери да ме извини.
    Моля да се чете вместо Тюйлери – Бастилията, ама ми писна държавите които положиха основите и на комунизма и на хитлеризма, да си измиват ръцете с България.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *