Сталинка Цветанова Борисова отглежда зеленчуци

0

Известните български политици едва ли предполагат с какво се занимават техните съименници, които нямат нищо общо с политиката. Повечето от родните депутати, бивши министри и президенти надали се интересуват дори как адашите им си изкарват прехраната и колко им коства, за да съберат парите, които печели властта и опозицията.

kristalina-georgieva-1

Един от най-известните политици, Бойко Борисов, например има свой адаш – Бойко Борисов Цветанов от Пазарджик, който се занимава с аптекарство. От 2001 г. обаче съименникът на бившия премиер не се е регистрирал в търговския регистър, тъй като не е имал средства да продължи дейността си по времето на правителството на НДСВ.

Друг човек от народа, който има честта или прокобата да носи имената на бивш президент е Георги Първанов. 27-годишният младеж свири на туба във военния оркестър във Варна. Музикантът е категоричен, че ако може, ще емигрира от държавата, но не заради оркестъра, а заради помията, в която са го забъркали по време на управлението на ГЕРБ.

Друг български гражданин, който не се гордее с политическия си адаш, е Яне Янев. По ирония на съдбата той се занимава със земеделие. „Като се обадя на производители, постоянно ми задават един и същи въпрос.
Питат ме дали не съм политикът Яне Янев, защото и той беше уж земеделец и се търкаше в полата на Анастасия Мозер едно време“, сподели пред журналисти съименникът на лидера на РЗС.

Друго съвпадение в имената е с това на бившият лидер на ДСБ Иван Костов. Командира има съименник който също като Яне работи в земеделския бранш. Иван Костов върти бизнес с тютюн и от 10 години издържа 9-членно семейство в Родопите.

Председателят на парламента Михаил Миков не остава по-назад. Бившият вътрешен министър има съименник, който живее на Дунава край Русе. Разликата между видинчанина и адаша му е в това, че не бие звънеца на парламента, а камбаната на търговските кораби, които акостират край Русе.

Най-куриозният случай обаче остават имената на Сталинка Цветанова Борисова. Момичето, което носи първото име на еврокомисарката ни Кристалина (Сталинка) Георгиева, на бившите министри Борисов и Цветанов, се занимава със земеделие и отглежда зеленчуци. 19-годишната девойка признава, че е фенка на игрите и постоянно стои във фейсбук, но няма никакво отношение към политиката и не се интересува по никакъв начин от знаменитите си адаши.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *