Средният българин се идентифицира с Къци Вапцаров

5

Средният българин чувства най-близо до себе си Къци Вапцаров, обединиха се на няколко пъти коментатори в лайфа на Брадъра. Средният българин се чувства потиснат – Къци също. Средният българин се чувства неразбран, отритнат от обществото, често става за мезе на управляващите, неговата дребна истина не може да се пребори с налаганата отгоре истина и въпреки това той се опитва да си я отстоява.

Както средният нашенец се бори до дупка за увеличение на заплатата или пенсията с 20 лева, които на практика не значат нищо, така и Къци се бори за своята чепка грозде, или шепа ядки, защото се е уговорил за тях предварително и си ги иска. На българина му обират къщичката на село или колата. На Къци му вземат батериите, или чорапите. На нашенеца му пречат да спи всякакви елементи от съседи, кръчми, надута музика, пуснали се сами аларми. Къци също иска да спи, но другите вдигат шум до бога и героят става прекалено близък на тези, които също бодърстват по принуда. Къци казва – аз на никого не преча, защо тогава вие непрекъснато ми пречите? И на всичкото отгоре е прав.

Къци е и образ на носталгията, твърдят коментиращите. Той въртеше колелото на късмета и не раздаваше на своите зрители екскурзии до Малдивите или обиколка на луната, а телевизори, перални, прах за пране или кашони с вафли. И хората го обичаха, защото им даваше нужното, а не лукса. Ако в момента те трябва да избират дали Юлиян да им изпее перфектно някоя ария, или Къци да им даде по една торба „Ариел“, те ще изберат второто. И няма да гласуват против него, защото избират малката правда, а не голямата. Защото така са научени, довършиха анализа си гостите.

ВИЖ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/rfnyKmj6kk4

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

5 КОМЕНТАРИ

  1. kvo vi e napravil 4oveka ne znam ama go razkovahte patologo-anatomski.kaci,gore glavata,shte se opravish.samo gledai v pravilnata posoka.

  2. Да, така е! Простаците ,курвите, клюкарите, подмазвачите и подлите мачкат двестните, честни, скромни и добри обикновенни хорица!!

  3. Да! Компелксарите се опитват да го смачкат, обаче Къци е пич и се справя. Евала.

  4. Къци Вапцаров е наистина еманация на инфантилната посредственост и вечната дебилна носталгия на българите по отдавна и безвъзвратно отминалото комунистическо и комсомолско поведение …. Не вярвам, че някой трезвомислещ човек желае децата му, да приличат на него и да са вечните мрънкащи женчовци и страхливци, „стеснителни“ и „чувствителни“ до отврат… Светът принадлежи на смелите… Аз лично не виждам нищо симпатично и интересно във въпросния човечец с име Къци Вапцаров

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *