Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Срамота! Депутатите ни изяли един милион лева командировъчни

депутати,Един милион лева за командировъчни са взели от държавната хазна. Парите са били за пътни, хотели, дневни, служебни закуски и вечери. Дори като се прибирали вкъщи събота и неделя, те си пишели командировъчни, а времето, прекарано у дома – срещи с избирателите. Някои дори пътували да се срещнат с чужди избиратели до СПА центрове, курорти, или до морето през лятото. Освен това народните избраници се оказали много работливи и мобилни. За една година те изминали със служебните си коли 1,2 милиона километра. Гласоподаватели веднага изчислиха, че това е равно на 29 обиколки на Земята по Екватора.

Изчислено е още, че тези километри не е било възможно да бъдат навъртени в извънработно време, което означава, че голяма част от законотворците са отсъствали от банките и са пътували из страната. Някои пък отивали всеки ден на работа и се връщали със служебната кола, други ползвали своята, но представяли фактури за бензина. Най-много „срещи с избирателите“ имали депутати от Бургас и Варна. ЦецкаЗа година те изминали по 40000 километра, което означава, че са се прибирали и връщали около 500 пъти и то само за 11 месеца. Изнесените данни са до края на ноември и депутатските воаяжи през декември до курортите ще минат в друг отчет. Любопитно е, че сред челната петица е бургаският депутат Стоян Гюзелев, който е милионер и зърнен бос, но за ходенето да Бургас е използвал народни пари. Понеже от големия километраж колите са се амортизирали, в момента са отпуснати 1,8 милиона лева да се купят нови автомобили, за да станат депутатските разходки по-удобни и лесни. Това са само данни за народните избраници, които скромно се придвижват само с автомобили. Колко са изхарчили министрите, прелитайки от лента на лента и от събитие на събитие, колко пари са дадени за командировки в чужбина, все още няма отчетено. Няма и да има. То само екскурзията до Катар на цялото правителство също беше шестцифрена сума.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

2 кометара за Срамота! Депутатите ни изяли един милион лева командировъчни

  1. SS Отговор

    26.12.2012 в 12:57

    С една дума само- пълни ИЗРОДИ. И от такива ако чакаме нещо- пази БОЖЕ.

  2. Киликанзерчо Отговор

    27.12.2012 в 8:57

    Ето защо референдумът не е за броя на депутатите а за това топла ли е топлата вода .440 трантутници цицат държавата а ние се чудим кога ще изплуваме от дъното-НИКОГА.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *