Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Срам! Учебниците пълни с грешки

Децата продължават да се борят с небивалиците в учебните програми

Учебните пособия за учениците в основните и средните училища са все така неразбираеми за децата и пълни с множество правописни и фактологични грешки. При все че министърът на образованието Сергей Игнатов бе обещал, че грешките в учебниците ще спрат, това така и не се случи. В интерес на истината някои корекции бяха нанесени, но само в учебниците за 5 – ти и 6 – ти клас, с които по никой начин не се изчерпват безобразията в учебната ни система. Най – фрапантно е съдържанието на учебните помагала за децата в 4 – ти клас.

Учебниците за децата са все така неразбираеми и пълни с грешки

Четвъртокласниците изучават по „Човек и природа“, че единствената разлика между гробница и съкровище е, че гробницата може да бъде видяна само на открито, а съкровището  в музея. Учителите и родителите с нескрито възмущение разясняват, че ако тази небивалица е единичен случай, то това не би било проблем, но учебниците просто бълвали от  подобен род нелепици и абсурди. Друг проблем от време оно в нашите учебници според преподавателите е невероятно високият стил,  на който са написани,  който неминуемо ги правел недостъпни за учениците.

Учителите са единодушни, че няма как да обяснят на едно дете множеството термини и сложни думи, с които са пълни учебниците по литература за 7 клас. Според учителите неподходящият стил в учебните пособия за деца може да се избегне, ако най -накрая Сергей Игнатов се вслуша в тях и допусне,  и учители да участват в писането на учебници, а не само университетски преподаватели, които са много далеч от разбиранията на едно 10 – 15- ет  годишно дете.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Един коментар за Срам! Учебниците пълни с грешки

  1. осичката Отговор

    17.02.2016 в 20:26

    Огледайте първо статията си за грешки, после говорете за чуждите. Жокер искате ли? Проверете как се пише пети, шести,десет-петнайсет… Така, както сте го написали, направо сте за повтаряне на класа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *