Срам! Топлофикация пак нагло лъже софиянци

3

По 700 лева средно годишно плащат софиянци за парно и топла вода. С тази новина избухна днес Топлофикация, а социалните мрежи се взривиха от викове:  Ууууууууу!

Само януарската ни сметка беше толкова, запени се жител на „Слатина“. От „Надежда“ го репликираха, че само за януари и февруари са дали хилядарка. Да бъдат изринати от земята тези ненаяли се монополисти – размечтаха се от „Люлин“. Тотално изкаран от нервите гражданин с големи букви написа, че му искали и такса, защото му отчитали топломерите. Според него те трябва да му плащат, че го безпокоят по никое време и влизат с кални обувки в дома му. На кое да вярвам – пита културна женица. На новината през февруари за бомбастичните сметки от по 500 лева на семейство, и оправданията на монополистите тогава с небивалите студове и рекордните минусуви температури, или на новината днес, че водата и топлото ни излизат буквално без пари? Че то ако е така, шапката ще си хвърлям, пише баща на близнаци, който изчислил, че топлото в столицата излизало по 36 лева на месец годишно. Тогава да ми върнат парите, които съм дал досега, а те са 1654, настоява той.

Всъщност новината е отчасти вярна. Всеизвестен трик на топлофикационните дружества е да слагат в един кюп ползващи и неползващи услугата и след това да покажат средноаритметичните данни. В началото те избират само тези, които напълно са се отказали от услугата и тези, които ползват само топлата вода. Така се получава обща сума далеч под реалната за средностатистическия потребител и с нея предприятието си прави реклама, за да не се откажат и останалите потребители от услугата.

Гавра на Топлофикация – при свалени радиатори, начислява такса мощност. ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *